• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Dosa indická falešná (palačinka), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g dlouhozrnná rýže bílá loupaná
    • 60
      g žlutý hrách loupaný
    • 160
      ml studená voda
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky

Postup přípravy receptu

1
Mixérem zjemnit rýži na krupici, nebo umlít na šrotovníku. Následně namočit rýži do 160 ml vody na 0,5-8 hodin. Hrách namočit zvlášť na 5-8 hodin. Hrách 2x vyprat. Lze rozdrtit před přidáním do rýže. Přidat hrách, sůl a olej k namočené rýži. Dále rýži a hrách s vodou z rýže zjemnit mixérem na směs jako na palačinky (lze doředit vodou).
2
Na suchou pánev s průměrem 24 cm předehřátou mírným teplem nalít 2 plné lžíce směsi. Rychle rozetřít lžicí, nebo rovnou hranou od středu ve spirále ke krajům na nejtenčí vrstvu, aby prosvítala pánev, ale netrhalo se těsto. Palačinku průměru 15 cm přiklopit těsnicí pokličkou. Péct z jedné strany 4+3 minuty - 2 x vyklepat vodu z pokličky. Upečené palačinky skladovat pod miskou - osychají.
3
Poznámka autora receptu: Názvy rýžová palačinka, placka, lívanec. Použila jsem pro malé množství tyčový mixér. Je možné zaměnit hrách za loupanou čočku. Trochu lepší chuť dodá šmolc (ghee), máslo namísto oleje. Pro opravdové lívance přidat do těsta bez soli 1/10 kostky kvasnic, nebo 1/5 sáčku sušených kvasnic. Těsto bez soli může kvasit samo po 12 hodinách, ale to nedoporučuji. Zdejší bakterie ve vzduchu jsou jiné než v Indii, nebezpečí zhořknutí těsta. Kvůli kvašení solit až na konec před pečením. Nebylo zkoušeno z rýžové mouky - kvůli ceně. Palačinky je možné plnit dle chuti, rýže s hrachem chutnají nasládle. Podle množství vody, oleje a tloušťky po upečení jsou to palačinky. Silnější jsou jenom placky, nejdou stočit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept

Pohanková kaše (falešná houbová),…

Maxi palačinka

Maxi palačinka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Palačinky
Smažení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dlouhozrnná rýže Olivový olej Studená voda Sůl Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Podvodnice

Podvodnice

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Jablkový páj

Jablkový páj

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

121
Domácí kvašená zelenina
Domácí kvašená zelenina
52
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
28
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
25
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
22
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou…
Dortové košíčky s ostružinami
Dortové košíčky s ostružinami
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro začátečníky
Double švestkový koláč
Double švestkový koláč
Doudlebské vdolky
Doudlebské vdolky
Doutníčky - ořechové
Doutníčky - ořechové
  • Recepty.cz
  • Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact