• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Dosa indická falešná (palačinka), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g dlouhozrnná rýže bílá loupaná
    • 60
      g žlutý hrách loupaný
    • 160
      ml studená voda
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky

Postup přípravy receptu

1
Mixérem zjemnit rýži na krupici, nebo umlít na šrotovníku. Následně namočit rýži do 160 ml vody na 0,5-8 hodin. Hrách namočit zvlášť na 5-8 hodin. Hrách 2x vyprat. Lze rozdrtit před přidáním do rýže. Přidat hrách, sůl a olej k namočené rýži. Dále rýži a hrách s vodou z rýže zjemnit mixérem na směs jako na palačinky (lze doředit vodou).
2
Na suchou pánev s průměrem 24 cm předehřátou mírným teplem nalít 2 plné lžíce směsi. Rychle rozetřít lžicí, nebo rovnou hranou od středu ve spirále ke krajům na nejtenčí vrstvu, aby prosvítala pánev, ale netrhalo se těsto. Palačinku průměru 15 cm přiklopit těsnicí pokličkou. Péct z jedné strany 4+3 minuty - 2 x vyklepat vodu z pokličky. Upečené palačinky skladovat pod miskou - osychají.
3
Poznámka autora receptu: Názvy rýžová palačinka, placka, lívanec. Použila jsem pro malé množství tyčový mixér. Je možné zaměnit hrách za loupanou čočku. Trochu lepší chuť dodá šmolc (ghee), máslo namísto oleje. Pro opravdové lívance přidat do těsta bez soli 1/10 kostky kvasnic, nebo 1/5 sáčku sušených kvasnic. Těsto bez soli může kvasit samo po 12 hodinách, ale to nedoporučuji. Zdejší bakterie ve vzduchu jsou jiné než v Indii, nebezpečí zhořknutí těsta. Kvůli kvašení solit až na konec před pečením. Nebylo zkoušeno z rýžové mouky - kvůli ceně. Palačinky je možné plnit dle chuti, rýže s hrachem chutnají nasládle. Podle množství vody, oleje a tloušťky po upečení jsou to palačinky. Silnější jsou jenom placky, nejdou stočit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept

Pohanková kaše (falešná houbová),…

Maxi palačinka

Maxi palačinka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Palačinky
Smažení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dlouhozrnná rýže Olivový olej Studená voda Sůl Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

63
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Hovězí karabáček na světlém pivu
Hovězí karabáček na…
14
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
14
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou…
Dortové košíčky s ostružinami
Dortové košíčky s ostružinami
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro začátečníky
Double švestkový koláč
Double švestkový koláč
Doudlebské vdolky
Doudlebské vdolky
Doutníčky - ořechové
Doutníčky - ořechové
  • Recepty.cz
  • Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact