• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dort ze zakysané smetany - studený
Napište svůj komentář k receptu

Dort ze zakysané smetany - studený

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort ze zakysané smetany - studený
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček dětské piškoty
    • 2
      sklenice kompotované ovoce Doporučuji jahody
    • cukr krupice
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme do větší misky směs na zalití. Smetanu vlijeme do misky a smícháme jí s cukrem. Poté si vezmeme větší misku, do které na dno budeme pokládat piškoty. Když už je dno celé zakryté následuje vrstva ovoce - potom zalejeme smetanou a to celé opakujeme, dokud se miska nenaplní. Doporučuji poslední vrchní vrstvu z piškotů. Pro ozdobu můžeme použít ještě malé kousky ovoce, případně mátu.
2
Nakonec vložíme do mrazáku asi na tři hodiny a může se podávat. Doporučuji jako občerstvení v horkých letních dnech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • redis | 12. 9. 2012 15:22

    Můžu dát čerstvé droskve, letos jich mám dost měkých

  • michal jakouš | 2. 1. 2010 20:43

    celkem dobrý ale rozhodne nemrazit lednička stačí

  • Martina | 6. 12. 2007 20:01

    Taky přidávám ušlehanou šlehačku jako Zuzana Š. - 200ml na 2 kelímky zakysané smetany. Je to fakt dobrůtka!

  • pavla | 7. 11. 2006 17:28

    Tento dort dělám do dortové formy, piškoty davám i po stranách, potom je potřu zbytkem smetany a posypu strouhanou cokoládou.

  • Jana | 27. 6. 2006 17:09

    Také dělám tento jak s jahodama tak s mandarinkama nebo broskvema ( z konzervy,v zimě )) Dělám ho ze zakysanaé smetany.Většinou tak tři , čtyři patra a uprostřed dávám místo smetany tvaroh smíchaný se žloutkem a trochou rumu.:)) Do tvrohu přidávám trochu cukru jinak do smetany ne.Myslím že piškoty jsou sladké dost.

  • Zuzana Šindlerová | 19. 6. 2006 11:57

    Do této dorty dávám 2 zakysané smetany bez cukru, zjemním našlehanou šlehačkou. Výborné je dát do jedné vrstvy jahody a do druhé ananas. Myslím, že do mražáku se vůbec dávat nemusí, stačí dát do druhého dne do ledničky. Je rychlý, v létě nejlepší studené občerstvení.

  • Jana Tomčíková | 19. 6. 2006 07:37

    Taky dávám 1 vanilkový cukr na 1 zakysanou smetanu, myslím, že chuťově to hodně připomíná pribináčka, je to moc dobré.Nejvíc nám chutná s jahodami a banánem.

  • Veronika | 17. 6. 2006 20:01

    Já dávám místo obyčejného cukru na kelímek smetany jeden vanilkový cukr. Chutná to pak výborně. Zrovna jsem dortík teď dodělala ze dvou zakysaných smetan a čerstvých jahod. Piškoty ještě pokapu rumem:o)

  • pet | 12. 10. 2005 00:00

    K dokonalosti ješte chybí 2-3 lžíce rumu nebo nějakého likéru přimíchat do smetany (také kombinuju s jogurtem)

  • Ivana | 1. 9. 2005 12:17

    Já míchám 2-3 zakysané smetany s velkým jogurtem Hollandia. Formu vymažu a vysypu kakaem. Ale hlavně používám čerstvé nebo zmrazené ovoce - výborný je rybíz, maliny nebo nektarinky - dávám je na vrstvu smetany. Piškoty navlhnou a celý dort se spojí.

  • Veronika Rezkova | 6. 8. 2005 21:46

    Tenhle recept znám a je můj oblíbený, zrovna jsem si minulý týden na něj nakoupila. Jen mě překvapilo, že ho dáváte do mrazáku...To z něj pak je zmrzlina? Ja ho davam do lednice, po par hodinach se ulezi, piskoty zmeknou a je to basta. Micham taky smetanu s jogurtem, pul na pul. Na tento recept je lepsi pouzit ovoce z konzervy, stavu z nich trochu pokapu piskoty, zmeknou a mají lepší chuť. Tak hezké mlsání..

  • Anonym | 17. 6. 2005 22:59

    Já vůbec nedávám cukr (piškoty jsou sladké), 1 zakysanou smetanu a 1 bílý jogurt. Je to sice malinko kyselejší, ale zase toho můžeme víc splknout :o). Dělám to do misky s víčkem a nevyklápím.

  • Dana | 17. 6. 2005 10:12

    Já osobně dávám 4 zakysané smetany. Záleží pro kolik lidí a jak velký chcete dort udělat.

  • Anonym | 15. 6. 2005 21:47

    a kolik že té smetany,prosím?

  • Dana | 10. 6. 2005 13:55

    Dort přímo úžasný (až na ty kalorie). Doporučuji, před vkládáním ingrediencí do mísy, vymažte mísu Herou a vysypte kokosem. Při vyklopení kokos krásně ulpí na stranách dortu. Já používám otevírací formu na dort.

  • Markéta | 9. 6. 2005 19:59

    Už jsem ho kdysi jedla a moc si pochutnala,tak jsem ráda,že mám konečně recept.

  • Anonym | 27. 5. 2005 12:45

    Zní to bezvadně udělám až budou jahody na zahradě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dětské piškoty Kompotované ovoce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

41
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
28
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Srbské rizoto
Srbské rizoto
11
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Ex-policista a účastník Výměny manželek Jiří Zlý: Stěhování do jiné nemocnice a odvolání jeho manžela

Ex-policista a účastník Výměny manželek Jiří Zlý: Stěhování do jiné nemocnice a odvolání jeho manžela

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

  • Recepty.cz
  • Dort ze zakysané smetany - studený
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact