• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dort ze zakysané smetany - studený
Napište svůj komentář k receptu

Dort ze zakysané smetany - studený

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort ze zakysané smetany - studený
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček dětské piškoty
    • 2
      sklenice kompotované ovoce Doporučuji jahody
    • cukr krupice
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme do větší misky směs na zalití. Smetanu vlijeme do misky a smícháme jí s cukrem. Poté si vezmeme větší misku, do které na dno budeme pokládat piškoty. Když už je dno celé zakryté následuje vrstva ovoce - potom zalejeme smetanou a to celé opakujeme, dokud se miska nenaplní. Doporučuji poslední vrchní vrstvu z piškotů. Pro ozdobu můžeme použít ještě malé kousky ovoce, případně mátu.
2
Nakonec vložíme do mrazáku asi na tři hodiny a může se podávat. Doporučuji jako občerstvení v horkých letních dnech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • redis | 12. 9. 2012 15:22

    Můžu dát čerstvé droskve, letos jich mám dost měkých

  • michal jakouš | 2. 1. 2010 20:43

    celkem dobrý ale rozhodne nemrazit lednička stačí

  • Martina | 6. 12. 2007 20:01

    Taky přidávám ušlehanou šlehačku jako Zuzana Š. - 200ml na 2 kelímky zakysané smetany. Je to fakt dobrůtka!

  • pavla | 7. 11. 2006 17:28

    Tento dort dělám do dortové formy, piškoty davám i po stranách, potom je potřu zbytkem smetany a posypu strouhanou cokoládou.

  • Jana | 27. 6. 2006 17:09

    Také dělám tento jak s jahodama tak s mandarinkama nebo broskvema ( z konzervy,v zimě )) Dělám ho ze zakysanaé smetany.Většinou tak tři , čtyři patra a uprostřed dávám místo smetany tvaroh smíchaný se žloutkem a trochou rumu.:)) Do tvrohu přidávám trochu cukru jinak do smetany ne.Myslím že piškoty jsou sladké dost.

  • Zuzana Šindlerová | 19. 6. 2006 11:57

    Do této dorty dávám 2 zakysané smetany bez cukru, zjemním našlehanou šlehačkou. Výborné je dát do jedné vrstvy jahody a do druhé ananas. Myslím, že do mražáku se vůbec dávat nemusí, stačí dát do druhého dne do ledničky. Je rychlý, v létě nejlepší studené občerstvení.

  • Jana Tomčíková | 19. 6. 2006 07:37

    Taky dávám 1 vanilkový cukr na 1 zakysanou smetanu, myslím, že chuťově to hodně připomíná pribináčka, je to moc dobré.Nejvíc nám chutná s jahodami a banánem.

  • Veronika | 17. 6. 2006 20:01

    Já dávám místo obyčejného cukru na kelímek smetany jeden vanilkový cukr. Chutná to pak výborně. Zrovna jsem dortík teď dodělala ze dvou zakysaných smetan a čerstvých jahod. Piškoty ještě pokapu rumem:o)

  • pet | 12. 10. 2005 00:00

    K dokonalosti ješte chybí 2-3 lžíce rumu nebo nějakého likéru přimíchat do smetany (také kombinuju s jogurtem)

  • Ivana | 1. 9. 2005 12:17

    Já míchám 2-3 zakysané smetany s velkým jogurtem Hollandia. Formu vymažu a vysypu kakaem. Ale hlavně používám čerstvé nebo zmrazené ovoce - výborný je rybíz, maliny nebo nektarinky - dávám je na vrstvu smetany. Piškoty navlhnou a celý dort se spojí.

  • Veronika Rezkova | 6. 8. 2005 21:46

    Tenhle recept znám a je můj oblíbený, zrovna jsem si minulý týden na něj nakoupila. Jen mě překvapilo, že ho dáváte do mrazáku...To z něj pak je zmrzlina? Ja ho davam do lednice, po par hodinach se ulezi, piskoty zmeknou a je to basta. Micham taky smetanu s jogurtem, pul na pul. Na tento recept je lepsi pouzit ovoce z konzervy, stavu z nich trochu pokapu piskoty, zmeknou a mají lepší chuť. Tak hezké mlsání..

  • Anonym | 17. 6. 2005 22:59

    Já vůbec nedávám cukr (piškoty jsou sladké), 1 zakysanou smetanu a 1 bílý jogurt. Je to sice malinko kyselejší, ale zase toho můžeme víc splknout :o). Dělám to do misky s víčkem a nevyklápím.

  • Dana | 17. 6. 2005 10:12

    Já osobně dávám 4 zakysané smetany. Záleží pro kolik lidí a jak velký chcete dort udělat.

  • Anonym | 15. 6. 2005 21:47

    a kolik že té smetany,prosím?

  • Dana | 10. 6. 2005 13:55

    Dort přímo úžasný (až na ty kalorie). Doporučuji, před vkládáním ingrediencí do mísy, vymažte mísu Herou a vysypte kokosem. Při vyklopení kokos krásně ulpí na stranách dortu. Já používám otevírací formu na dort.

  • Markéta | 9. 6. 2005 19:59

    Už jsem ho kdysi jedla a moc si pochutnala,tak jsem ráda,že mám konečně recept.

  • Anonym | 27. 5. 2005 12:45

    Zní to bezvadně udělám až budou jahody na zahradě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dětské piškoty Kompotované ovoce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Okurkový salát alá tzatziky

Okurkový salát alá tzatziky

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Italská caponata

Italská caponata

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

23
Svařák
Svařák
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Skvělé kakaové věnečky
Skvělé kakaové věnečky
11
Palačinky se sýrem a špenátem
Palačinky se sýrem a…
10
Šneci z listového těsta se slaninou a paprikou
Šneci z listového těsta…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní: Tajemství jejích mužů! První lásku odnesla vojna…

Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní: Tajemství jejích mužů! První lásku odnesla vojna…

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

  • Recepty.cz
  • Dort ze zakysané smetany - studený
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact