• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort ze zakysané smetany - studený
Napište svůj komentář k receptu

Dort ze zakysané smetany - studený

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort ze zakysané smetany - studený
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček dětské piškoty
    • 2
      sklenice kompotované ovoce Doporučuji jahody
    • cukr krupice
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme do větší misky směs na zalití. Smetanu vlijeme do misky a smícháme jí s cukrem. Poté si vezmeme větší misku, do které na dno budeme pokládat piškoty. Když už je dno celé zakryté následuje vrstva ovoce - potom zalejeme smetanou a to celé opakujeme, dokud se miska nenaplní. Doporučuji poslední vrchní vrstvu z piškotů. Pro ozdobu můžeme použít ještě malé kousky ovoce, případně mátu.
2
Nakonec vložíme do mrazáku asi na tři hodiny a může se podávat. Doporučuji jako občerstvení v horkých letních dnech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • redis | 12. 9. 2012 15:22

    Můžu dát čerstvé droskve, letos jich mám dost měkých

  • michal jakouš | 2. 1. 2010 20:43

    celkem dobrý ale rozhodne nemrazit lednička stačí

  • Martina | 6. 12. 2007 20:01

    Taky přidávám ušlehanou šlehačku jako Zuzana Š. - 200ml na 2 kelímky zakysané smetany. Je to fakt dobrůtka!

  • pavla | 7. 11. 2006 17:28

    Tento dort dělám do dortové formy, piškoty davám i po stranách, potom je potřu zbytkem smetany a posypu strouhanou cokoládou.

  • Jana | 27. 6. 2006 17:09

    Také dělám tento jak s jahodama tak s mandarinkama nebo broskvema ( z konzervy,v zimě )) Dělám ho ze zakysanaé smetany.Většinou tak tři , čtyři patra a uprostřed dávám místo smetany tvaroh smíchaný se žloutkem a trochou rumu.:)) Do tvrohu přidávám trochu cukru jinak do smetany ne.Myslím že piškoty jsou sladké dost.

  • Zuzana Šindlerová | 19. 6. 2006 11:57

    Do této dorty dávám 2 zakysané smetany bez cukru, zjemním našlehanou šlehačkou. Výborné je dát do jedné vrstvy jahody a do druhé ananas. Myslím, že do mražáku se vůbec dávat nemusí, stačí dát do druhého dne do ledničky. Je rychlý, v létě nejlepší studené občerstvení.

  • Jana Tomčíková | 19. 6. 2006 07:37

    Taky dávám 1 vanilkový cukr na 1 zakysanou smetanu, myslím, že chuťově to hodně připomíná pribináčka, je to moc dobré.Nejvíc nám chutná s jahodami a banánem.

  • Veronika | 17. 6. 2006 20:01

    Já dávám místo obyčejného cukru na kelímek smetany jeden vanilkový cukr. Chutná to pak výborně. Zrovna jsem dortík teď dodělala ze dvou zakysaných smetan a čerstvých jahod. Piškoty ještě pokapu rumem:o)

  • pet | 12. 10. 2005 00:00

    K dokonalosti ješte chybí 2-3 lžíce rumu nebo nějakého likéru přimíchat do smetany (také kombinuju s jogurtem)

  • Ivana | 1. 9. 2005 12:17

    Já míchám 2-3 zakysané smetany s velkým jogurtem Hollandia. Formu vymažu a vysypu kakaem. Ale hlavně používám čerstvé nebo zmrazené ovoce - výborný je rybíz, maliny nebo nektarinky - dávám je na vrstvu smetany. Piškoty navlhnou a celý dort se spojí.

  • Veronika Rezkova | 6. 8. 2005 21:46

    Tenhle recept znám a je můj oblíbený, zrovna jsem si minulý týden na něj nakoupila. Jen mě překvapilo, že ho dáváte do mrazáku...To z něj pak je zmrzlina? Ja ho davam do lednice, po par hodinach se ulezi, piskoty zmeknou a je to basta. Micham taky smetanu s jogurtem, pul na pul. Na tento recept je lepsi pouzit ovoce z konzervy, stavu z nich trochu pokapu piskoty, zmeknou a mají lepší chuť. Tak hezké mlsání..

  • Anonym | 17. 6. 2005 22:59

    Já vůbec nedávám cukr (piškoty jsou sladké), 1 zakysanou smetanu a 1 bílý jogurt. Je to sice malinko kyselejší, ale zase toho můžeme víc splknout :o). Dělám to do misky s víčkem a nevyklápím.

  • Dana | 17. 6. 2005 10:12

    Já osobně dávám 4 zakysané smetany. Záleží pro kolik lidí a jak velký chcete dort udělat.

  • Anonym | 15. 6. 2005 21:47

    a kolik že té smetany,prosím?

  • Dana | 10. 6. 2005 13:55

    Dort přímo úžasný (až na ty kalorie). Doporučuji, před vkládáním ingrediencí do mísy, vymažte mísu Herou a vysypte kokosem. Při vyklopení kokos krásně ulpí na stranách dortu. Já používám otevírací formu na dort.

  • Markéta | 9. 6. 2005 19:59

    Už jsem ho kdysi jedla a moc si pochutnala,tak jsem ráda,že mám konečně recept.

  • Anonym | 27. 5. 2005 12:45

    Zní to bezvadně udělám až budou jahody na zahradě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dětské piškoty Kompotované ovoce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

70
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
64
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
51
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
48
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
36
Salát z buřtů
Salát z buřtů

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Dort ze zakysané smetany - studený
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact