• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort srdce
Napište svůj komentář k receptu

Dort srdce

autor: Olca77
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort srdce
Dort srdce
Dort srdce
Dort srdce
Dort srdce
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 20
      ks jahody
    • 5
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 6
      lžíce horká voda
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1,50
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • vitacit citronový
    • potravinářské barvivo červené

Postup přípravy receptu

1
1. Ve velké míse máme 5 žloutků, v menší 5 bílků. Ušleháme si sníh. Pak do žloutků přidáme horkou vodu, šleháme, přidáme cukr, šleháme dál a opatrněji zamícháme mouku a prášek do pečiva, nakonec i sníh. Pečeme asi 25 min na 150ºC
2
Pokud chceme dělat srdce, můžeme piškot okrájet do tvaru, nebo péct rovnou ve formě srdíčka.
3
2. Až piškot vychladne, ušleháme šlehačku, cukr a vanilkový cukr(1/2), přidáme 2 zakysané smetany a to namažeme na piškot, poklademe ovocem.
4
3. 1/2 litru studené vody + citronový vitacit + vanilkový pudink smícháme, povaříme, stále mícháme, a až poleva zprůhlední (nejdřív je „kalná“), stáhneme z ohně, mírně ochladíme stálým mícháním a poté přelijeme všechno ovoce.
5
Celé dáme chladit potom si moc pochutnáme !
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Levný dort - srdce

Levný dort - srdce

Srdce po myslivecku

Srdce po myslivecku

srdce na divoko

srdce na divoko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 19. 2. 2013 13:16

    chci se zeptat jak velkou máte formu srdce?

  • ceciill | 21. 10. 2011 22:12

    Chci se zeptat dají se použít koupený mražený jahody ? když už teď nejsou k sehnání klasicky ? :) nebo radši kompot ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Valentýn
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Horká voda Jahody Moučkový cukr Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vitacit Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Řezy Margot

Řezy Margot

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

92
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
70
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
46
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
35
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
32
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…
Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
Dort se slaným karamelem a medovými…
Dort stracciatella s ricottou
Dort stracciatella s ricottou
Dort třípatrový
Dort třípatrový
Dort z OREO sušenek
Dort z OREO sušenek
  • Recepty.cz
  • Dort srdce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact