• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort srdce
Napište svůj komentář k receptu

Dort srdce

autor: Olca77
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort srdce
Dort srdce
Dort srdce
Dort srdce
Dort srdce
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 20
      ks jahody
    • 5
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 6
      lžíce horká voda
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1,50
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • vitacit citronový
    • potravinářské barvivo červené

Postup přípravy receptu

1
1. Ve velké míse máme 5 žloutků, v menší 5 bílků. Ušleháme si sníh. Pak do žloutků přidáme horkou vodu, šleháme, přidáme cukr, šleháme dál a opatrněji zamícháme mouku a prášek do pečiva, nakonec i sníh. Pečeme asi 25 min na 150ºC
2
Pokud chceme dělat srdce, můžeme piškot okrájet do tvaru, nebo péct rovnou ve formě srdíčka.
3
2. Až piškot vychladne, ušleháme šlehačku, cukr a vanilkový cukr(1/2), přidáme 2 zakysané smetany a to namažeme na piškot, poklademe ovocem.
4
3. 1/2 litru studené vody + citronový vitacit + vanilkový pudink smícháme, povaříme, stále mícháme, a až poleva zprůhlední (nejdřív je „kalná“), stáhneme z ohně, mírně ochladíme stálým mícháním a poté přelijeme všechno ovoce.
5
Celé dáme chladit potom si moc pochutnáme !
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Levný dort - srdce

Levný dort - srdce

Srdce po myslivecku

Srdce po myslivecku

srdce na divoko

srdce na divoko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 19. 2. 2013 13:16

    chci se zeptat jak velkou máte formu srdce?

  • ceciill | 21. 10. 2011 22:12

    Chci se zeptat dají se použít koupený mražený jahody ? když už teď nejsou k sehnání klasicky ? :) nebo radši kompot ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Valentýn
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Horká voda Jahody Moučkový cukr Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vitacit Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

187
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
156
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
101
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
97
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
72
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
AHA.cz Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 4. 9. 2025: Kdo dnes objeví skrytou šanci a koho čeká překvapení od blízkých?

Denní horoskop na čtvrtek 4. 9. 2025: Kdo dnes objeví skrytou šanci a koho čeká překvapení od blízkých?

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Miss Tomanová v Brazílii: Uhranula milence Madonny!

Miss Tomanová v Brazílii: Uhranula milence Madonny!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Další doporučené recepty:

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…
Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
Dort se slaným karamelem a medovými…
Dort stracciatella s ricottou
Dort stracciatella s ricottou
Dort třípatrový
Dort třípatrový
Dort z OREO sušenek
Dort z OREO sušenek
  • Recepty.cz
  • Dort srdce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact