• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort podle mojí maminky
Napište svůj komentář k receptu

Dort podle mojí maminky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort podle mojí maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 korpus (potřeba jsou 2 ko
    • 4
      ks vejce Nebo 5 menších
    • 150
      g cukr krystal
    • 200
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 50
      g mleté ořechy
  • Na krém
    • 1
      ks zlatý klas
    • 450
      ml mléko
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 375
      g máslo (příp. 250 g másla a 125 g Palmarínu)
  • Na polevu
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g palmarín
    • 260
      ml džem (Alespoň)
    • hnědý rum
    • mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
V kuchyňském robotu vymícháme šlehacími metlami vejce s cukrem do pěny, to trvá přibližně 10 minut. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy a rychle promícháme. Těsto vlejeme do dortové formy s průměrem 26 cm, na dno které jsme dali papír na pečení, pečeme 15 min. na 150 °C, potom teplotu snížíme na 100-130 °C a pečeme dalších 15 minut. Jestli je korpus upečený, zjistíme špejlí. Upečený (ještě horký) korpus ve formě obřežeme, aby se uvolnily okraje, vyklopíme, papír na pečení strhneme a necháme vychladnout.
2
Ve 150 ml mléka rozmícháme Zlatý klas. Potom ho vlejeme do zbytku mléka, přidáme 200 g krystalového cukru a vanilkový cukr. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Máslo, které jsme nechali zahřát na pokojovou teplotu, vymícháme do pěny. Pomalu vmícháme vychladlý pudink. Nakonec ochutíme trochou rumu.
3
Vychladlý korpus 1x překrojíme. Na pracovní desku položíme tak, aby řezné strany byly nahoře. Řezné strany pokapeme rumem. Na jednu řeznou stranu natřeme 1/4 krému, druhou řeznou stranu bohatě potřeme džemem. Potřené strany přiložíme k sobě. To stejné uděláme i s druhým korpusem. Vrch jednoho (už naplněného) korpusu pokapeme rumem a potřeme 1/4 krému. Spodní část druhého (už naplněného) korpusu pokapeme rumem a potřeme džemem. Oba korpusy postavíme natřenými stranami na sebe. Vrch dortu tence potřeme džemem. Boky dortu tence potřeme krémem a obsypeme ořechy. Vrch dortu potřeme čokoládovou polevou (Palmarín s čokoládou rozpustíme v hrnečku na slabém plameni).
4
Dáme do chladničky ztuhnout. Dort ozdobíme podle fantazie (poloviny ořechů, dortové svíčky, barevná rýže, kokos nebo barvený kokos, marcipánové ozdoby, na hrubo nasekané ořechy atd.). Použít můžeme zbylou část krému, kterou obarvíme rozpuštěnou čokoládou, příp. krém vymícháme v hrnečku, ve kterém jsme rozpustili čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

Italská focaccia podle mojí tchyně

Italská focaccia podle mojí tchyně

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 13:50

    Ten anonym som ja, zase zmätkujem : )))

  • Anonym | 8. 8. 2006 13:48

    Prepáčte, ale musím opraviť, Zlatý klas nie je puding. Je to niečo medzi pudingom a solamylom, s vanilkovou príchuťou.V Čechách nahraďte Krémovým práškom, to je český výrobok. Pokiaľ použijete puding, dajte 1,5 balíčka, pretože puding je redší ako Zlatý klas.

  • Airan Novakova | 8. 8. 2006 11:57

    Anohime, je to slovensky pudink - musim rict, ze je o neco malinko lepsi nez ty, co se prodavaji tady:-) Nicmene klidne se da nahradit ceskym vanilkovym pudinkem.

  • Anonym | 8. 8. 2006 11:09

    Co je to Zlatý klas ?

  • Maria Žilava | 7. 8. 2006 16:03

    Myslim,že je to dobre a zvladnu to aj začiatočničky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krystal Džem Hnědý rum Máslo Mléko Mleté ořechy Palmarín Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Buchta proti všem předpisům

Buchta proti všem předpisům

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
26
Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
Mrkvovo-mandlové…
21
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se…
18
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
18
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Dort podle mojí maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact