• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dort Míša
Napište svůj komentář k receptu

Dort Míša

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 116
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dokonalou kombinaci kakaového korpusu, jemného tvarohového krému a čokoládové polevy milují gurmáni všech věkových kategorií. Dort Míša se stal v naší kuchyni jedním z nejoblíbenějších dezertů. Chystáte-li se péct na víkend nebo narozeninovou oslavu, tento moučník je sázkou na jistotu.

Míša řezy

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g cukr krupice
    • 35
      g olej + na vytření formy
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 15
      g kakao holandské
    • 1
      lžička jedlá soda
  • Krém
    • 200
      g smetana ke šlehání 30%
    • 500
      g tvaroh tučný
    • 150
      g cukr moučka
  • Poleva
    • 80
      g hořká čokoláda (alespoň 60%)
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Připravte korpus. Dortovou formu zlehka vytřete olejem, dno vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do čisté nádoby robotu a vyšlehejte polotuhý sníh, přidejte cukr a ušlehejte hladkou lesklou hmotu.

RADA: Šlehání sněhu

2
Žloutky v misce prošlehejte metličkou, přidejte olej a opět prošlehejte, stačí zlehka, aby se suroviny spojily. Robot nechte běžet na nízkou rychlost a žloutkovou směs vmíchejte ke sněhové hmotě.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Na mísu robotu posaďte síto a postupně do vyšlehaného základu prosejte všechny sypké suroviny: mouku, kakao a sodu. Zlehka zašlehejte, vlijte do formy, uhlaďte povrch a dejte do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečte 25 minut.
4
Korpus nechte trošku vychladnout, vyjměte z formy a nechte zcela zchladnout na mřížce. Poté ho vraťte zpět do formy.

RADA: Naked cake: "Nahý" dort, za který se nemusíte stydět na žádné svatbě ani oslavě

5
Připravte krém. Smetanu ušlehejte dotuha. Tvaroh v míse promíchejte s cukrem, stačí vařečkou nebo metličkou, není třeba ho šlehat, jen by se suroviny měly dobře spojit. Po částech vmíchejte šlehačku. Krém navršte na korpus ve formě a dobře ho uhlaďte. Uložte do lednice a nechte ztuhnout.
6
Mezitím připravte polevu. Na kastrůlek s trochou vody dejte ohnivzdornou mísu. Nalámejte do ní čokoládu, přidejte máslo a mléko. Vodu zahřejte (přiveďte k varu a hned stáhněte, čokoláda by se neměla vystavovat příliš vysoké teplotě), čokoládu rozpusťte a dobře promíchejte s máslem. Polevu nalijte na ztuhlý krém, rozetřete dohladka a dejte chladit do lednice.

RADA: Poleva patří do chladna

7
Dobře vychlazený dort vyndejte z lednice. Tenkým ostrým nožem obkružte dort ve formě, poté ji opatrně rozevřete. Dort přeneste na etažér a krájejte ostrým nožem namočeným v horké vodě.
8
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová zmrzlina Míša

Tvarohová zmrzlina Míša

"Míša" roláda

"Míša" roláda

poctivé Míša řezy

poctivé Míša řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hořká čokoláda Jedlá soda Kakao Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Smetana Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Pražský koláč

Pražský koláč

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Králík na medu

Králík na medu

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

71
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
58
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
36
Vosí hnízda
Vosí hnízda
29
Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočka s bylinkami a…
19
Chodský koláč
Chodský koláč

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Velkolepé zahájení zimní sezóny ve Špindlu: Známé krásky i movití podnikatelé!

Velkolepé zahájení zimní sezóny ve Špindlu: Známé krásky i movití podnikatelé!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Dort Malaga
Dort Malaga
Dort malako
Dort malako
Dort mašinka
Dort mašinka
Dort na plech
Dort na plech
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od lenocha
Dort od lenocha
  • Recepty.cz
  • Dort Míša
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact