• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort Míša
Napište svůj komentář k receptu

Dort Míša

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 109
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dokonalou kombinaci kakaového korpusu, jemného tvarohového krému a čokoládové polevy milují gurmáni všech věkových kategorií. Dort Míša se stal v naší kuchyni jedním z nejoblíbenějších dezertů. Chystáte-li se péct na víkend nebo narozeninovou oslavu, tento moučník je sázkou na jistotu.

Míša řezy

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g cukr krupice
    • 35
      g olej + na vytření formy
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 15
      g kakao holandské
    • 1
      lžička jedlá soda
  • Krém
    • 200
      g smetana ke šlehání 30%
    • 500
      g tvaroh tučný
    • 150
      g cukr moučka
  • Poleva
    • 80
      g hořká čokoláda (alespoň 60%)
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Připravte korpus. Dortovou formu zlehka vytřete olejem, dno vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do čisté nádoby robotu a vyšlehejte polotuhý sníh, přidejte cukr a ušlehejte hladkou lesklou hmotu.

RADA: Šlehání sněhu

2
Žloutky v misce prošlehejte metličkou, přidejte olej a opět prošlehejte, stačí zlehka, aby se suroviny spojily. Robot nechte běžet na nízkou rychlost a žloutkovou směs vmíchejte ke sněhové hmotě.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Na mísu robotu posaďte síto a postupně do vyšlehaného základu prosejte všechny sypké suroviny: mouku, kakao a sodu. Zlehka zašlehejte, vlijte do formy, uhlaďte povrch a dejte do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečte 25 minut.
4
Korpus nechte trošku vychladnout, vyjměte z formy a nechte zcela zchladnout na mřížce. Poté ho vraťte zpět do formy.

RADA: Naked cake: "Nahý" dort, za který se nemusíte stydět na žádné svatbě ani oslavě

5
Připravte krém. Smetanu ušlehejte dotuha. Tvaroh v míse promíchejte s cukrem, stačí vařečkou nebo metličkou, není třeba ho šlehat, jen by se suroviny měly dobře spojit. Po částech vmíchejte šlehačku. Krém navršte na korpus ve formě a dobře ho uhlaďte. Uložte do lednice a nechte ztuhnout.
6
Mezitím připravte polevu. Na kastrůlek s trochou vody dejte ohnivzdornou mísu. Nalámejte do ní čokoládu, přidejte máslo a mléko. Vodu zahřejte (přiveďte k varu a hned stáhněte, čokoláda by se neměla vystavovat příliš vysoké teplotě), čokoládu rozpusťte a dobře promíchejte s máslem. Polevu nalijte na ztuhlý krém, rozetřete dohladka a dejte chladit do lednice.

RADA: Poleva patří do chladna

7
Dobře vychlazený dort vyndejte z lednice. Tenkým ostrým nožem obkružte dort ve formě, poté ji opatrně rozevřete. Dort přeneste na etažér a krájejte ostrým nožem namočeným v horké vodě.
8
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová zmrzlina Míša

Tvarohová zmrzlina Míša

"Míša" roláda

"Míša" roláda

poctivé Míša řezy

poctivé Míša řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hořká čokoláda Jedlá soda Kakao Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Smetana Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Plněné langoše

Plněné langoše

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

220
Dýňová tortila
Dýňová tortila
139
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
131
Máslové řízky
Máslové řízky
52
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
43
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Dort Malaga
Dort Malaga
Dort malako
Dort malako
Dort mašinka
Dort mašinka
Dort na plech
Dort na plech
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od lenocha
Dort od lenocha
  • Recepty.cz
  • Dort Míša
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact