• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort Malakov Marie Janků-Sandtnerové
Napište svůj komentář k receptu

Dort Malakov Marie Janků-Sandtnerové

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Malakov Marie Janků-Sandtnerové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na piškoty
    • 150
      g moučkový cukr
    • 6
      vejce
    • vanilka
    • citronová kůra
    • 180
      g hrubá mouka
  • Mandlový krém
    • 120
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • 3
      žloutek
    • vanilka
    • 0,19
      l svařená studená smetana
    • 100
      mleté mandle
  • Krém
    • 140
      g máslo
    • 140
      g moučkový cukr
    • 0,13
      l mléko
    • 20
      g hladká mouka
    • 50
      g cukr
    • 2
      žloutek
    • likér
  • Na dohotovení
    • 150
      g meruňkový džem
    • 1
      šlehačka
    • 30
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Piškoty (pokud nepoužijeme hotové): utřeme žloutky s cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku. Kournoutkem děláme piškoty na plech, který vyložíme papírem a potřeme syrovým máslem. Povrch posypeme moučkovým cukrem a upečeme do růžova.
2
Mandlový krém: máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme po lžičkách smetanu a mleté mandle.
3
Jiný krém: ze žloutků cukru a mléka uvaříme ve vodní lázni krém a šleháme ho do vychladnutí. Utřeme máslo s cukrem, přidáme krém a likér nebo kávu nebo ananas.
4
Dortovou formu vylijeme studenou vodou a vysypeme moučkovým cukrem. Dno vyložíme piškoty a potřeme krémem, na který opět položímě piškoty. Pokračujeme do zaplnění formy. Na vrchu musí být piškoty. Dort zatížíme a dáme na 24 hodin do chladu. Pak vyklopíme, potřeme meruňkovou zavařeninou a ozdobíme slazenou šlehačkou a případně malými piškoty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Piškotový dort „Malakov“

Piškotový dort „Malakov“

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 1. 6. 2007 11:53

    3/16 litru = 187,5 ml

  • Di | 1. 6. 2007 10:17

    Já jsme bohužel, jak už jsem psala, tento dort nikdy nedělala (ale podobný recept, který jsem sem vložila pod názvem Ožralý dědek), jen jsem vyhověla volání po receptu. ŽLoutky bych asi také vynechala nebo nahradila trochou pudinku. Smetany budou 2 dl.

  • Anonym | 1. 6. 2007 09:04

    Di, díky, to bude ten první krém, jen tam mandle nakrájím na slámu, tak to měla tchýně. Neměla tam džem, ale myslím, že lehce rumové piškoty, ale to si nejsem jistá. Ale jak odměřím 3/16 smetany, tak to teda nevím. A co když do krému nedám ty žloutky? Piškotky dlouhé cukrářské. Jana Janková

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Syrové Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Hrubá mouka Likér Máslo Meruňkový džem Mléko Mleté mandle Moučkový cukr Šlehačka Svařená studená smetana Vanilka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Gnocchi

Gnocchi

Řez obližprst

Řez obližprst

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Svařák

Svařák

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

35
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
14
Buřty na pivě
Buřty na pivě

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Dort Malakov Marie Janků-Sandtnerové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact