• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort malako
Napište svůj komentář k receptu

Dort malako

autor: Libunka
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort malako
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček cukrářské piškoty
    • 3
      balíček čokoládový pudink
    • 1
      l mléko
    • cukr
    • zavařenina Ostrá (rybízová)
    • hnědý rum Trochu (pro děti šťávu z kompotu)
    • 1
      plechovka broskve Oloupané (může být i jiné ovoce)
    • šlehačka Na ozdobu a dochucení
    • zakysaná smetana
    • čokoládová poleva
    • zmrzlina Podle chuti a fantazie

Postup přípravy receptu

1
Dortovou formu vyložím alobalem. Do dortové formy naskádám vždy 2 k sobě zavařeninou slepené piškoty - začnu prostředkem formy a obě dvě strany doložím také slepenými piškoty upravenými na velikost podle formy. Pak tyto slepené piškoty pokapu rumem (pro děti šťávou z broskví) a na ně naskládám nakrájené proužky z brosví tak, aby byly po celé formě.
2
Pak uvařím pudink z 1 l mléka a 3 balíčků čokoládového pudinku - aby byl hustý, samozřejmě osladím podle chuti. Ten pak ještě teplý naleji na broskve a nechám vychladit. Z vychladlého dortu odendám kulatou část formy. Alobal dort drží ve tvaru. Na nakrájené klínky dávám šlehačku, pokapu rozehřátou čokoládou. Můžete doplnit i zakysanou smetanou, zmrzlinou... podle své chuti.
3
Je to moc dobré, obzvláště teď, v teplém počasí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Asterixův dort

Asterixův dort

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Zdenka Kocmichová | 29. 8. 2010 22:09

    Upekla jsem a chutnalo nám. Nicméně udělala jsem tyto změny: vykládala jsem hranatou skleněnou formu (cukrářské piškoty se tam lépe skládají), nedávala jsem alobal, nebylo nutné. Piškoty jsem předem namočila do trochy rumu smíchané se šťávou z ovoce (jinak byly moc suché). Mezi vrstvy piškotů jsem lžící "nakydala" marmeládu. Zároveň název receptu je absolutně zavádějící, Malakoff dort je o něčem úplně jiném (viz diskuse níže). Ale chuťově je to fajn a je to rychlý recept. Dávám za 1!

  • Libuše | 4. 6. 2007 15:10

    Simčo - děkuji za ochotu, zajímavé informace.

  • Simča Sládková | 2. 6. 2007 23:15

    Libuše - já takový dort nepeču (ani nepamatuji, že by pekla babička), ale kouklla jsem se do Sandtnerky a ta jako vždy nezklamala.... Jsou tam 4 různé dorty mandlové - jedne mandlový kávový a tři "jen " mandlové. U všech je v podstatě stejný popis: žloutky (v jednpm případě je to bez žloutků ale s máslem) utřené s cukrem, bílky tuho vyšlehat, zlehka vmíchat sníh a strouhané mandle (tady se recepty právě liší, někde jsou strouhané LOUPANÉ a jinde NELOUPANÉ mendle). No a pak se to ve vymazané formě peče. Množství např. v jednom receptu: na 5 vajec je 250 g cukru a 300 g mandlí, 60 g drobečků (dají se použí drcené piškoty). Co mne u postupu v jedné variantě zeujalo je, že do formy dají půlku hotového těsta, na to položí neplněnou oplatku, potřenou pikantní zavařeninou a na to zbytek těsta a pak se to peče. Už se to neprokrajuje, jen polije polevou - je to zajímavý prvek v postutpu....

  • Libuše | 31. 5. 2007 08:37

    trochu odbočím a mám dotaz na Simču /možná i s pomocí její babičky :-)) neznáš náhodou /nebo i některá z vás/ recept na dort z mandlí? pekla ho moje tchýně, ale já ho neznám a byl výborný. Jen vím, že do těsta nepřišla žádná mouka, ale nastrouhané mandle, nastr. čokoláda a ještě i další ingr. ale nevím. Pak se korpus prořízdl, promazal marmeládou a i krémem ?, polil čokoládou. Děkuji

  • Di | 30. 5. 2007 09:33

    Milá Jano, recept jsme sice hned vložila, ale vrátil se mi dnes ráno zpátky. To za prvné. Za druhé jsme teprve po napsání a odeslání receptu zjistila, že už tu vlastně je pod názvem Malakoff, a poprosila paní Kovářovou, aby ho případně nezveřejňovala. Navíc v něm byly jen ty domácí piškoty a potření meruňkovou zavařeninou (a navrch ještě šlehačkou, což uvádí Simča. Takže byste se z mého receptu nic nového už nedozvěděla.

  • Jana Janková | 30. 5. 2007 08:29

    Omlouvám se, jsem Jana. Už se těším, ty dva předpisy - Zahradil.info a Malakoff vypadají také moc dobře. My tam neměli ovoce, ale musí to být výborné, kombinace máslového krému např.s ananasem je skvělá. Ještě počkám na ten od Vás, Di, a jeden o víkendu určitě udělám - pokud nebudu v práci. Pak napíšu.

  • Simča Sládková | 29. 5. 2007 23:40

    Adél - jo "dort malakóóóó" - tedy rusky "dort mléko"? Aha, tak to jóóóó :-))) Jinak zde uvedený dost Malakoff je ten pravý, jak ho znám já. Moje babička si ještě pekávala vlastní piškoty (z 150 g práškového cukru, 10 vajec, vanilky, citr. kůry a 220 g hrubé mouky, 10 g cukru na posypání). Já tedy už ne, piškoty kupuji, ale dort je lepší z tzv. "cukrářských" dlouhých piškotků. Ty se krájejí ŠIKMO a pak se skládají dokola - zůženou částí do středu... Vypadá to moc pěkně, chuťově je to lepší, než z malých kuatch piškotů. Jo - a po vyndání dortu z formy se má celý potřít meruňkovou zavařeninou.

  • Kuchařka on-line | 29. 5. 2007 19:02

    Viz. recept zde uvedený "Dort Malakoff"

  • Andora | 29. 5. 2007 18:57

    tady je recept na malakov, anonyme, bude to ono?http://zahradil.info/2004/09/01/nejlepsi-dort-malakov-jaky-znam.html

  • Di | 29. 5. 2007 18:52

    Anonymko, vkládám Vám starý recept Marie Janků-Sandtnerové, který jsem našla v jedné kuchařce. Nevím, zda je pravý, a nevím ani, zda je dobrý, nezkoušela jsem ho. Ale podle ingrediencí soudím, že na něm nemůže být nic nedobrého. Pokud ho vyzkoušíte, napište dojmy.

  • Libuše Šubrtová | 29. 5. 2007 17:37

    ty piškoty používám Pafino od Sedity - jsou dlouhé asi 8 cm a skládám je do řady napříč dortové formy, poslala jsem 4 fotky - hned od začátku pracovního postupu - tahle co je uvedená je ta poslední. Ten puding se zalitím dostane všude.

  • Adél | 29. 5. 2007 15:07

    Simčo, třeba to ani nemá být dort malakov, ale prostě jen DORT MALAKO :-)

  • Anonym | 29. 5. 2007 14:13

    Tu formu jakoby rozpůlí - přes prostředek udělá čáru z piškotů a pak má 2 půlky ...

  • Anonym | 29. 5. 2007 13:34

    Nikde nemůžu vypátrat předpis na pravý malakov. Dělávala ho moje tchýně, tenkrát mě postup nezajímal. Tedy myslím, že to byl pravý malakov. Pro mě určitě. Byl s dlouhými cukrářskými piškoty, asi jen máslový krém, v něm sekané mandle, někde rum - asi - buď v piškotech nebo v krému ... Nevím, moc jsem jich našla, ale tento ne.

  • Simča Sládková | 29. 5. 2007 12:07

    Tedy já nevím, ale TOTO je možná dort JAKO malakov (podovný těmi piškoty spojenými krémem), ale NENÍ to malakov!!!!!!

  • Daili | 29. 5. 2007 11:32

    Slepené 2 piškoty mají kulatý tvar, když je naskládám na dno a na ně broskve a přeliji to pudinkem tak mi na dně zůstanou rázdná místa,právě ty mezi zakulacením piškotů. Nemá se dort po stuhnutí překlopit pudinkem dolu,aby byli piškoy nahoře??? Nebo se pudink dokonale vlije všude?? A ještě jeden dotaz: kulatá forma na dort..začnete od prostředku...jake dvě strany u kulaté formy myslíte???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Čokoládová poleva Čokoládový pudink Cukr Cukrářské piškoty Hnědý rum Mléko Šlehačka Zakysaná smetana Zavařenina Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

Poslední sledované recepty

160
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
98
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Harlekýn
Dort Harlekýn
Dort Malaga
Dort Malaga
Dort mašinka
Dort mašinka
Dort Míša
Dort Míša
Dort na plech
Dort na plech
  • Recepty.cz
  • Dort malako
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact