• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort Jadran
Napište svůj komentář k receptu

Dort Jadran

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Jadran
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g dětské piškoty jedno běžné balení
    • broskvový kompot
    • 1
      sklenice cukr krupice (200 ml)
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • mléko
    • 1
      kostka hera
    • 2
      ks měkký tvaroh (500 g)
    • kakao
    • hnědý rum
    • 1
      balíček červená želatina

Postup přípravy receptu

1
Želatinu rozpustíme ve šťávě z broskví, zahřejeme (dle návodu na sáčku) a doplníme mlékem do 4 dl.
2
Do mixéru dáme mléko se želatinou, Heru, cukr, vanil. cukr, tvarohy a umixujeme.
3
Do dortové formy vyložené pečicím papírem rozložíme část piškotů, pokapeme je rumem, poklademe nakrájenými broskvemi a zalijeme polovinou tvarohové hmoty.
4
Do druhé poloviny hmoty vmícháme kakao a celý postup znovu opakujeme.
5
V ledničce necháme do druhého dne ztuhnout a podáváme zdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jadran dort

Jadran dort

Jadran

Jadran

Smetanový Lotus dort

Smetanový Lotus dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lada Kolínská | 3. 1. 2013 17:06

    Ze seznamu ingrediencí u tohoto receptu nějak úplně vypadl tvaroh - mají být opravdu dva, tj. 500g měkkého tvarohu, cukru jedna sklenice (200 ml), mléka podle potřeby. Želatina nemá být červená, ale čirá. Mně se nejvíc osvědčil Želatinový ztužovaž od Dr.Oetkera. Příprava je za studena, je ale třeba postupovat podle návodu na sáčku. Místo vody použiju 100 ml šťávy z kompotu, ohřeju trochu v mikrovlnce a pak s rozmíchanou želatinou zamíchám do tvarohu s ostatními ingrediencemi.

  • Jana | 19. 1. 2011 08:16

    Nikde nevidím, kolik tvarohů tam patří. Tak dám dva, to by mělo stačit ;-)

  • adriana otavova | 3. 1. 2010 10:33

    Dělala jsem tento dort a byl vyborný pěkně držel a výborná chuť doporučuji.Dávám 1

  • Di | 20. 2. 2007 06:42

    V sáčku opravdu bývá 20 g želatiny.

  • Ivana Přikrylová | 19. 2. 2007 18:06

    Dělala jsem ho včera k narozeninám a sklidila jsem pochvalu. Množství želatiny není v receptu uvedeno. Dala jsem ji 20 g a bylo to akorát. Hodnotím za 1

  • Lada Kolínská | 30. 1. 2007 09:20

    Romano, na trhu je několik druhů instantní želatiny a je v podstatě jedno, kterou použijete. Důležité je, na jaké množství tekutiny je určen jeden sáček (mělo by to být tak na 0,5 litru). Tento údaj bývá na sáčku snad vždy uveden.

  • Romana | 23. 1. 2007 15:01

    Sáček instantní želetiny, to je kolik gramů? Děkuji.

  • Di | 23. 1. 2007 09:48

    Shodné názvy opravdu někdy označují různá jídla. Dort Jadran jsem našla v jedné kuchařce, je opravdu s ořechy a také se šlehačkou a čokoládovou polevou. Je to zkrátka něco úplně jiného, nicméně ho sem mohu vložit. V té kuchařce jsou také řezy Florida - to je pro změnu recept, který tu máme jako Obližprst. Váš recept na nepečený tvarohový dort znám také od manželovy maminky - jen nedávám tolik tuku (kousek másla) a dělám ho bez kakaa. Podle babičky ho dávám do formy na věnec (bábovku), pak nahoru šlehačku a čokoládu, jak píšete, vypadá úžasně (stejně tak chutná). Používám broskve, meruňky, někdy i jahody.

  • Lada Kolínská | 23. 1. 2007 08:39

    Omlouvám se, opravu jsem nechtěla mást lidi názvem. Tento recept jsem zdědila po tchyni, manžel vždy vzpomínal, jak mu dort maminka dělala... Když jsem pak recept objevila v pozůstalosti, hned jsem ho vyzkoušela a podělila se s ostatními. Ovšem varianta s ořechy vypadá taky velmi lákavě, podělte se snámi o recept!

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:53

    Dortík vypadá skvěle, jen Heru nahradím máslem. Já Heru používám jen do pečených věcí, v nepečených je máslo určitě chutnější.

  • Anonym | 21. 1. 2007 14:42

    vždyť je to jedno, jestli Jadran nebo Florida....

  • Andrea Artner | 20. 1. 2007 17:23

    není dobré, že autor či autorka mate lidi názvem... dort jadran byl vždy z ořechů. neříkám, že není dobrý, ale nenazývejte věci klamnými názvy.hezký den

  • Ivana Rakovanová | 20. 1. 2007 13:26

    SKVĚLÉ!!!kdyby ten dort byl třeba MALORKA nebo cokoliv jiného na jeho chuti se nic nezmění.Fantazie pro naše chuťové pohárky.dÁVÁM ZA 1.

  • konvalinka | 20. 1. 2007 11:11

    tento dort se vždy jmenoval FLORIDA ! Jadran je s pevnou ořechovou hmotou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Syrové Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Červená želatina Cukr krupice Dětské piškoty Hera Hnědý rum Kakao Měkký tvaroh Mléko Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Indiánky

Indiánky

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

207
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
105
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
77
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
57
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
41
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Dort Jadran
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact