• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort Dolly
Napište svůj komentář k receptu

Dort Dolly

autor: pistenka
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks polotučný tvaroh
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks bílý jogurt malý
    • 2
      ks piškotová roláda jahodová
    • 250
      g jahody
    • 2
      ks broskvový kompot
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks pařížská šlehačka
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 2
      ks želatinový ztužovač
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 4
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
2 piškotové jahodové koupené rolády nakrájet na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžete upéct, ale doba přípravy se prodlouží a zvýší se náročnost receptu. Kolečky vyložit dvě stejně velké misky a pokapat rumem.
2
Na dno vysypat kousky ze dvou půlek kompotované broskve.
3
Tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt smíchat s moučk. cukrem a 2 vanilkovými cukry. Jahody omýt a nakrájet na malé kousky a vmíchat do tvarohové směsi. 2 celé jahody nechat stranou. Ve druhé misce připravit želatinový ztužovač za studena podle návodu. Pomalu vmíchat tvaroh. směs do ztužovače. A nalít do misek. Zabalit do potrav. folie a nechat v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny.
4
Vyklopit obě polokoule na větší tác těsně vedle sebe. Připravit si šlehačku, smíchanou s vanilk. a mletým cukrem, ztuženou ztužovačem. Nutné vyšlehat do maximální tuhosti. Stejně přichystat i pařížskou šlehačku.
5
Půlku polokoulí potřít pařížankou, druhou nazdobit bílou šlehačkou. Na konec na vrcholky kopečků umístit celou jahodu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotový dort s ananasem

Piškotový dort s ananasem

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Kokosovo-ananasový dort / řez na…

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Svačina Syrové Chlazení Šlehání Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Broskvový kompot Hnědý rum Jahody Moučkový cukr Pařížská šlehačka Piškotová roláda Polotučný tvaroh Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Zakysaná smetana Želatinový ztužovač Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

75
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…
74
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
54
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
54
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
27
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Modelka Kočendová (25) neskrývá radost: Bude maminkou!

Modelka Kočendová (25) neskrývá radost: Bude maminkou!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

Další doporučené recepty:

Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort babičky Kupcové
Dort babičky Kupcové
Dort Harlekýn
Dort Harlekýn
Dort Malaga
Dort Malaga
Dort malako
Dort malako
  • Recepty.cz
  • Dort Dolly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact