• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort Dolly
Napište svůj komentář k receptu

Dort Dolly

autor: pistenka
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Dolly
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks polotučný tvaroh
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks bílý jogurt malý
    • 2
      ks piškotová roláda jahodová
    • 250
      g jahody
    • 2
      ks broskvový kompot
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks pařížská šlehačka
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 2
      ks želatinový ztužovač
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 4
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
2 piškotové jahodové koupené rolády nakrájet na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžete upéct, ale doba přípravy se prodlouží a zvýší se náročnost receptu. Kolečky vyložit dvě stejně velké misky a pokapat rumem.
2
Na dno vysypat kousky ze dvou půlek kompotované broskve.
3
Tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt smíchat s moučk. cukrem a 2 vanilkovými cukry. Jahody omýt a nakrájet na malé kousky a vmíchat do tvarohové směsi. 2 celé jahody nechat stranou. Ve druhé misce připravit želatinový ztužovač za studena podle návodu. Pomalu vmíchat tvaroh. směs do ztužovače. A nalít do misek. Zabalit do potrav. folie a nechat v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny.
4
Vyklopit obě polokoule na větší tác těsně vedle sebe. Připravit si šlehačku, smíchanou s vanilk. a mletým cukrem, ztuženou ztužovačem. Nutné vyšlehat do maximální tuhosti. Stejně přichystat i pařížskou šlehačku.
5
Půlku polokoulí potřít pařížankou, druhou nazdobit bílou šlehačkou. Na konec na vrcholky kopečků umístit celou jahodu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Kokosovo-ananasový dort / řez na…

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort ze 150 g

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Svačina Syrové Chlazení Šlehání Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Broskvový kompot Hnědý rum Jahody Moučkový cukr Pařížská šlehačka Piškotová roláda Polotučný tvaroh Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Zakysaná smetana Želatinový ztužovač Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Sejkory

Sejkory

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
18
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

Další doporučené recepty:

Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort babičky Kupcové
Dort babičky Kupcové
Dort Harlekýn
Dort Harlekýn
Dort Malaga
Dort Malaga
Dort malako
Dort malako
  • Recepty.cz
  • Dort Dolly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact