• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Donuty s borůvkovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Donuty s borůvkovou polevou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
Donuty s borůvkovou polevou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Oblíbený americký moučník jménem donut můžeme asi nejlépe přirovnat ke koblize. Dělá se z kynutého těsta a je charakteristický svým prstencovým tvarem. Místo náplně bývá obvykle politý sladkou polevou. V našem receptu vsadíme na borůvky.

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 20
      g droždí
    • 30
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 80
      g máslo
  • Poleva
    • 50
      g borůvky
    • 50
      g cukr krupice
    • 80
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V misce rozetřete droždí s cukrem. Přidejte polovinu mléka, lžíci mouky a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zbylé suroviny, kromě másla, krátce zpracujte s kváskem v míse. Postupně přidávejte máslo pokrájené na kostičky a vypracujte měkké a hladké těsto. Nechte hodinu vykynout.
2
Na pomoučněné ploše zlehka vyválejte plát vysoký 1 cm. Vykrajujte donuty a nechte je podsypané moukou ještě půl hodiny nakynout.

RADA: Jak na kynuté těsto?

3
Donuty smažte v horkém oleji rozheřátém na 170°C asi 1 minutu z každé strany. Pokládejte je na papírovou utěrku a nechte krátce zchladnout.

RADA: Nejlepší borůvkové koláče

4
Borůvky svařte se lžící cukru a 100 ml vody na hustý sirup. Přidejte moučkový cukr a vyšlehejte hustou polevu. Do polevy namáčejte donuty. Před podáváním je nechte na mřížce asi 15 minut odpočinout.

RADA: 5 vychytávek k pečení

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Donuty

Donuty

Pečené donuty

Pečené donuty

Cronuty

Cronuty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Snídaně Svačina Pečení Vegetariáni USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Sůl Vejce

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

75
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
70
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
53
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
50
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
41
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
AHA.cz Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 5. 9. 2025: Kdo se dnes musí postavit výzvě a koho zaskočí nečekané rozhodnutí?

Denní horoskop na pátek 5. 9. 2025: Kdo se dnes musí postavit výzvě a koho zaskočí nečekané rozhodnutí?

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Scenárista Ivan Hubač poprvé o lásce Veronice Žilkové: Žijeme zvlášť...

Scenárista Ivan Hubač poprvé o lásce Veronice Žilkové: Žijeme zvlášť...

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Domažlický koláč
Domažlický koláč
Donutky
Donutky
Donuty
Donuty
Dorajaki
Dorajaki
Dort - Bořek stavitel
Dort - Bořek stavitel
Dort "Adélka"
Dort "Adélka"
  • Recepty.cz
  • Donuty s borůvkovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact