• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Napište svůj komentář k receptu

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 122
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg vepřová plec
    • 40
      g rychlosůl - Praganda, 2 nepřeplněné lžíce, cca
    • sůl dle chuti
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • 600
      ml voda
    • 5
      stroužek česnek cca
  • Dále dle chuti lze přidat:
    • rozmarýn
    • tymián
    • nové koření mleté - lehce!

Postup přípravy receptu

1
Domácí vepřovku připravuji především tehdy, když je maso výrazně levnější než obvykle, například jako teď, kdy vepřová plec v Albertu vyjde na 59,90 za 1 kg masa.
2
Kupuji cca 6 kg masa, které krájením rozdělím na libové úhledné díly, které použiji na medailonky, řízky, kapsy... a na 3 kg odřezků, které použiji na zmiňovanou vepřovku.
3
Maso na vepřovku pokrájím na větší kusy, které osolím rychlosolí, opepřím lžičkou pepře a lžičkou drceného kmínu (nepoužívám mletý ani celý kmín). Vše dobře promíchám a nechám do druhého dne v chladnu proležet.
4
Maso pak zaliji 600ml vody, promíchám a v tlakovém hrnci vařím cca 45 minut. Po odtlakování poklice maso ochutnám, pokud je potřeba, dosolím, přidám oloupané rozmáčknuté stroužky česneku (nestrouhám!), případně dle chuti a nálady přidám i nové koření, tymián nebo rozmarýn, na způsob domácí "rijet". Povařím ještě cca 15 minut, po odtlakování vyndám rozmáčknuté stroužky česneku (když je najdu :-) )
5
Vařící maso ihned nandavám do čistých suchých sklenic, pevně zavíčkuji čistými suchými víčky a nechám zchladnout. Pak uložím do tmy a chladu. Pokud budeme vepřovku uchovávat v kelímcích, necháme maso zchladnout.
6
Vepřovka není cítit česnekem, pouze při vaření ho ucítíme výrazněji. Česnek dá jen lehce kořeněný nádech, protože vařením ztratí sílu.
7
Uchováváme ve studeném kamenném sklepě nebo v chladničce.
8
Používáme na čerstvý chléb s okurkou a cibulí, nebo do rizota, chalupářskou vepřovku...
9
Dochucovat (kmín, pepř, česnek...) můžeme dle vlastní chuti, přisolujeme až ke konci, abychom neměli nakonec vepřovku přesolenou.
10
Rychlosůl zachová maso růžové, zabrání jeho zašednutí a prodlužuje životnost. Pokud jí nechceme použít, dáme klasickou.
11
Množství hotové vepřovky ze třech kilogramů masa je patrné z obrázku, + jeden kelímek od Perly už "padl za vlast" :-))
12
Vepřovku lze samozřejmě vyrobit i pomalým dušením, bez použití tlakového hrnce. Čekáme jen na to, až se nám maso bude krásně rozpadat na vlákna, občas promícháme a pokud z hrnce uniká více páry, budeme muset asi i podlévat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 27. 6. 2019 11:03

    Teryk99 : ...omlouvám se za zpožděnou reakci :) ...dobré to bude určitě, v bodě č.10 se dočtete, že použití není nutné, no a pokud máte přesto obavy, zkuste třeba jen z 1 kg masa a uvidíte, že Vám bude chutnat :)

  • Teryk99 | 24. 5. 2019 09:59

    Zkoušel někdo prosím bez té rychlosoli? Hrozně mě ten recept láká, ale chtěla bych zkusit tu zravější variantu. Asi to s normální solí nebude tak výborné, že??? :D

  • recepty73
    recepty73 | 27. 11. 2018 16:37

    Ota Strakatý: ...já zase nechápu, proč nechutné? ...viděl a jedl jste někdy vepřovou konzervu? ...jak myslíte, že si zachová pěknou barvu? ...myslím, že všichni z nás už snědli něco málo tohoto dochucovadla a život nám to nevzalo, navíc to nejíme každý den, že?!? ...a pokud jste si všiml, máte napsanou i tu možnost, že se dá použít i klasická sůl, takže volba tu je a rychlosůl není podmínkou :)

  • Ota Strakatý | 26. 11. 2018 20:59

    Tak tohle vypadá opravdu nechutně...rychlosul fakt nechápu. Ale proti gustu......

  • Marie Bohatová | 4. 2. 2017 19:59

    Přesně toto jsem hledala a našla. Do nedávna jsem používala recept po mamince, kdy se maso dávalo syrové do sklenic a dlohou dobu se sterilovalo a to se pak následně ještě opakovalo. Toto je snadnější, rychlejší a také výborné. Dělala jsem už po druhé.

  • Irena Papoušková | 29. 9. 2016 12:07

    Vepřovka je bezvadná. Netušila jsem, že se něco tak dobrého dá zvládnout v klidu domova. Tímto děkuji za recept, s nakupováním konzerv je konec.

  • Vlaďka | 20. 8. 2016 07:04

    Vepřovka je skvělá <3 . Příště bych se nebála přidat i kus bůčku, aby byla tučnější. Já koupila maso hodně libové a nemám skoro žádné sádlo :-D . Recept je ale skvělý a děkuji za něj.

  • Kamo | 20. 8. 2016 04:50

    A zase ta praganda.Prodluzuje zivotnost,hlavne tu vas.iVsichni jsou vypatlani z tech Ecek az se boji,ze budou mit ve vlastnim zdravem jidle malo.Pokud to neni ruzove jako syrove maso tak nepapame.Doporucuji jeste pribarvit treba karminem.Dobrou chut .... bleeee

  • Martina | 9. 6. 2016 08:09

    Je výborná a hned jak se maso vychladilo, proběhla ochutnávka ve velkém stylu. Čerstvý domácí chleba, okurky, cibule :-D . Děkuji za recept.

  • foltpa | 31. 5. 2016 01:26

    Mockrát děkuji za odpověď. Napsal jste to hezky a srozumitelně. Vyzkoušíme a dáme vědět.

  • recepty73
    recepty73 | 30. 5. 2016 19:06

    ...měsíc v chladničce vydrží naprosto bez problémů, ale většinou dokud je, tak nikdo nic jiného na chleba nechce ...tím je u nás určená trvanlivost :-D ...pokud chci prodloužit trvanlivost, pevně uzavřené sklenice s horkým masem ještě steriluji tak, že je dám do utěrkou vyloženého hrnce s vařící vodou asi do tří čtvrtin sklenic a nechám po přivedení vody k varu zvolna perlit cca 15-20 minut, pak vyndám, nechám po utěrkou pomalu zchladnout (neotáčím) a ukládám do temného kamenného sklepa ...takto sterilované maso u nás stejně nevydrží déle než dva, maximálně tři měsíce ...a omlouvám se za zpoždění, byl jsem "mimo" :-)

  • foltpa | 27. 5. 2016 16:37

    Dobrý den chtěla bych se zeptat jak dlouho to vydrží bez zavaření. Předem děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zavařování & nakládání
Maso Chuťovky Ostatní Zavařování a nakládání Vepřové Slané Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Dušení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Drcený kmín Nové koření mleté Pepř mletý Rozmarýn Rychlosůl Sůl Tymián Vepřová plec Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

128
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
56
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
51
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
37
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
36
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
Domácí veka
Domácí veka
Domácí vepřová šunka
Domácí vepřová šunka
Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)
Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes…
Domácí zázvorová limonáda
Domácí zázvorová limonáda
Domácí zázvorovo-citronová limonáda
Domácí zázvorovo-citronová limonáda
  • Recepty.cz
  • Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact