• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí vanilková zmrzlina
Napište svůj komentář k receptu

Domácí vanilková zmrzlina

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 3
      šálek mléko plnotučné
    • 1,50
      šálek smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 6
      ks žloutek
    • 0,50
      šálek cukr krupice
    • 1
      špetka mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Nalijte mléko a smetanu do velkého kastrolu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a zlehka za občasného míchání zahřívejte, dokud směs nezačne pářit, ale ne vařit.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Do žáruvzdorné mísy dejte žloutky a šlehejte, dokud nebudou hladké. Přidejte cukr a sůl a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte úplně bledou a mírně nadýchanou hmotu. Postupně a velmi pomalu do vaječné směsi za stálého šlehání přilévejte horké mléko se smetanou. Pozor, aby se vám vajíčka nesrazila! Hotovou směs nalijte zpět do kastrolu umístěte ji na nízkou teplotu, za stálého míchání, dokud pudink nevytáhne zadní část dřevěné lžíce. Nenechte vařit.
3
Nalijte směs zpět do mísy a nechte asi 30 minut za občasného míchání stát, dokud se neochladí na pokojovou teplotu. Chcete-li ji zchladit rychleji, naplňte dřez do poloviny studenou vodou a ledem a na 15-20 minut a mísu do ní vložte. Nikdy nedávejte horkou směs do chladničky. Ochlazenou směs přendejte do plastové nádoby, zakryjte víčkem a v ideálním případě dejte na noc do chladničky, nejméně ale na 6 hodin, dokud se úplně nevychladí.
4
Vychlazenou směs vložte v zavřené nádobě na 50 minut do mrazničky, pak ji vyndejte a elektrickým šlehačem důkladně našlehejte, aby se odstranily ledové krystalky. Znovu nádobu uzavřete a umístěte do mrazničky. Během následujících 2-3 hodin ji vyjměte z mrazničky každých 30 minut a vždy znovu prošlehejte. Výsledkem by měla být nádherně hladká krémová hmota. Nakonec zmrzlinu nechte ještě pár hodin v mrazničce, dokud úplně nezmrzne a nezíská správnou strukturu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy

Zmrzlina ze zeleného čaje s…

Tvarohová zmrzlina s ostružinami

Tvarohová zmrzlina s ostružinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mléko plnotučné Mořská sůl Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Žloutek

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

166
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
36
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
35
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Domácí kečup
Domácí kečup
32
Letní bramboračka s rajčaty
Letní bramboračka s…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Nelly Furtado to roztočila: Žhavá show!

Nelly Furtado to roztočila: Žhavá show!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Domácí tortellini s chřestem
Domácí tortellini s chřestem
Domácí Trdelník
Domácí Trdelník
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Domácí vanilková zmrzlina ze…
Domácí vanilkový a kakaový pribináček
Domácí vanilkový a kakaový pribináček
  • Recepty.cz
  • Domácí vanilková zmrzlina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact