• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Napište svůj komentář k receptu

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg maso
    • sůl 30-40 g
    • česnek popřípadě
  • Nálev na zalití
    • 150
      g sůl
    • voda 1 a 1/2 litru vařit 20 minut, vychladit a pak přefiltrovat

Postup přípravy receptu

1
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20 dní. Pak vyndat, převázat provázkem, zavěsit do vyhřáté udírny (může se potřít česnekem). Udíme 6-10 hodin.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Uzený vývar

Uzený vývar

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Luboš | 3. 1. 2014 10:28

    Tak zítra jdu udit.. Naložené maso je v pohodě a před uzením dám do 60 stupňů horké vody asi na 2 hod. Maso se prohřeje a dobře prouzuje. Dám do udírny vyhřáté asi na 70 stupňů postupně teplotu zvýším na 90 aby se maso prohřálo a poté teplotu snížím na 70. Udím asi 8-10 hod.Maso kontrolujeme zda neodkapává tuk když se tak stane teplotu snížíme.Po vyuzení dám maso do horké vody asi 80 stupňů na 2 hod. Některé kousky obaluji drceným barevným pepřem ,paprikou nebo plátkovým česnekem.Dobrou chuť ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 10:36

    :-)...a jak to vóóóónííí,jako prcek jsem chodil špek olizovat-tajně,jako srnka :-),:-)

  • Ladia
    Ladia | 19. 10. 2010 09:09

    Čas uzení je opět tady ;-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2010 16:32

    I tady byla fotka z naší udírny. Posílala jsem do staré verze...

  • luckymili | 18. 3. 2006 07:55

    Při jaké teplotě udíte a jaké kusy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Maso Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

102
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
98
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
62
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
54
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
42
Plněný bramborák
Plněný bramborák

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Třetí díl Hell’s Kitchen plný emocí: Romantika a nový slavný účastník!

Třetí díl Hell’s Kitchen plný emocí: Romantika a nový slavný účastník!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Další doporučené recepty:

Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
Domácí tortellini s chřestem
Domácí tortellini s chřestem
Domácí Trdelník
Domácí Trdelník
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Domácí vanilková zmrzlina ze…
  • Recepty.cz
  • Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact