• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí utopenci II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí utopenci II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí utopenci II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks deko
    • 1,50
      l voda
    • 0,50
      l ocet
    • 0,50
      kg cibule
    • 20
      ks špekáček
    • 6
      ks nové koření
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 6
      ks křen Menší plátky
    • 1
      ks feferonka

Postup přípravy receptu

1
Svaříme vodu s octem, vsypeme celý obsah Deky, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout.
2
Špekáčky oloupeme, rozkrojíme, ale nedokrojíme a do sklenice je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka.
3
Prosypeme cukrem, přidáme další koření a zalijeme téměř chladným nálevem. Necháme zrát v temnu 10 dní (minimálně týden).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarda | 28. 2. 2015 16:07

    Deko je směs na zavařování okurek, koupíte v potravinách

  • Honza | 15. 10. 2014 17:53

    Prosim vas co je to ta deka?

  • Qvido | 28. 4. 2013 15:19

    Rozhodně souhlasím. Zalévat teplým nebo dokonce horkým nálevem je nesmysl. A pro autora receptu - konzervační přípravek se jmenuje DEKO, a podle toho se také skloňuje.

  • Marie Krejzarová | 30. 11. 2011 16:12

    Tento recep tedy nálev studenou vodou se mi opravdu osvědčil děkuji nikitce za radu ;-)

  • nikitka | 30. 11. 2011 16:08

    je také zalít utopence chladným až studením návalem jsou pak utopenci mnohem dříve hotovi a nemusíte mít strach že nebudou ok možná budou lepší naž normálně :-)

  • ramino | 19. 10. 2006 17:50

    ďakujem za recept:-)

  • Jana | 20. 11. 2005 15:02

    Pokud utopence zalijete teplým lákem,vystoupí z nich tuk a věřte,není to ani hezké,ani dobré.Vlažný nálev je ideální.

  • Rut Štastna | 17. 6. 2005 19:40

    utopence mám moc ráda,jen jsem nevěděla, jak se dělají-udělám je hned zítra.

  • Marie Krejzarová | 25. 12. 2004 22:41

    Utopence zaliji teplím lákem dříve se uleží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Utopenci
Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule DeKo Feferonka Křen Moučkový cukr Nové koření Ocet Špekáček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

106
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
89
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
60
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
49
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
32
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Domácí utopenci II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact