• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí utopenci II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí utopenci II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí utopenci II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks deko
    • 1,50
      l voda
    • 0,50
      l ocet
    • 0,50
      kg cibule
    • 20
      ks špekáček
    • 6
      ks nové koření
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 6
      ks křen Menší plátky
    • 1
      ks feferonka

Postup přípravy receptu

1
Svaříme vodu s octem, vsypeme celý obsah Deky, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout.
2
Špekáčky oloupeme, rozkrojíme, ale nedokrojíme a do sklenice je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka.
3
Prosypeme cukrem, přidáme další koření a zalijeme téměř chladným nálevem. Necháme zrát v temnu 10 dní (minimálně týden).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarda | 28. 2. 2015 16:07

    Deko je směs na zavařování okurek, koupíte v potravinách

  • Honza | 15. 10. 2014 17:53

    Prosim vas co je to ta deka?

  • Qvido | 28. 4. 2013 15:19

    Rozhodně souhlasím. Zalévat teplým nebo dokonce horkým nálevem je nesmysl. A pro autora receptu - konzervační přípravek se jmenuje DEKO, a podle toho se také skloňuje.

  • Marie Krejzarová | 30. 11. 2011 16:12

    Tento recep tedy nálev studenou vodou se mi opravdu osvědčil děkuji nikitce za radu ;-)

  • nikitka | 30. 11. 2011 16:08

    je také zalít utopence chladným až studením návalem jsou pak utopenci mnohem dříve hotovi a nemusíte mít strach že nebudou ok možná budou lepší naž normálně :-)

  • ramino | 19. 10. 2006 17:50

    ďakujem za recept:-)

  • Jana | 20. 11. 2005 15:02

    Pokud utopence zalijete teplým lákem,vystoupí z nich tuk a věřte,není to ani hezké,ani dobré.Vlažný nálev je ideální.

  • Rut Štastna | 17. 6. 2005 19:40

    utopence mám moc ráda,jen jsem nevěděla, jak se dělají-udělám je hned zítra.

  • Marie Krejzarová | 25. 12. 2004 22:41

    Utopence zaliji teplím lákem dříve se uleží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Utopenci
Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule DeKo Feferonka Křen Moučkový cukr Nové koření Ocet Špekáček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

101
Dýňová tortila
Dýňová tortila
87
Máslové řízky
Máslové řízky
80
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
50
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Domácí utopenci II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact