• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Domácí utopenci
Napište svůj komentář k receptu

Domácí utopenci

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí utopenci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g špekáček
    • 4
      ks cibule
    • 1
      ks feferonka malá - memusí být
    • 4
      lžíce kečup - jemný
  • Nálev
    • 15
      lžíce voda
    • 5
      lžíce ocet
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      ks nové koření kulička
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do zavařovací sklenice, můžeme přidat feferonku a nakonec zalijeme nálevem. Dobře upěchujeme a necháme 2-3 dny odležet v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina | 21. 7. 2014 11:16

    dneska jsem je naložila tak za pár dnů uvidím, jen s tím nálevem jak se tu několikrát psalo že je ho málo a je lepší ho udělat jednou tolik tak to opravdu NE!!!!! :-! množství uvedené v rozpisu vyjde přesně na jednu zavařovací sklenici "omniovku". Já poslechla a půlka mi zbyla!!!!!!

  • Qvido | 28. 4. 2013 15:35

    Olej je tam zbytečný a kečup vlastně taky. Utopenci musí být kyselí, případně mírně páliví.

  • bodmrazzu | 29. 5. 2011 20:29

    výborné, jen dát o hodně míň oleje a víc worcestru a octa

  • fina1 | 12. 4. 2011 20:38

    Byla to mňamka, doporučuji

  • recepty73
    recepty73 | 25. 3. 2011 07:40

    ...my tomu říkáme marinované buřty a jsou moc dobré.Vše smíchám dohromady, žádné prokládání... ;-) .

  • xkutil | 24. 3. 2011 21:12

    Super

  • Monika Pokorná | 27. 8. 2010 12:10

    Skvělé.Toho nálevu jsem taky udělala víc a spolu s kečupem jsem tam ve stejném množství přidala hořčici a do sklenice ke špekačkům a cibuli jsem přidala i zelenou papriku.špekáčky jsem oloupala, je to rychleji hotové a špekáčky jsou pak měkčejší.Dobrou chuť a samozřejmě dávám za jedna: ))).

  • Petule B. | 28. 1. 2010 23:16

    Jsou vážně vynikající. Jenom toho nálevu je opravdu potřeba udělat aspoň jednou tolik a oleje jsem taky trochu ubrala. Jsou jiní, než klasičtí utopenci, ale nám chutnali asi nejvíc ze všech. Doporučuji :o)

  • vilda babič | 27. 6. 2009 17:58

    Není co dodat.Prostě skvělí.

  • Žaneta Kubaczková | 20. 6. 2009 11:05

    Vypadají dobře udělala jsem si je

  • Martina Veselá | 18. 2. 2009 13:10

    Sice jsem tu už pochvalný komentík psala, ale musím ještě jednou, protože tihle utopenci jsou opravdu nej, nej, nej.

  • IvčaPě | 29. 4. 2008 10:19

    Vyzkoušela jsem už dost receptů na utopence, ale tenhle je bezkonkurenčně NEJ ! Akorát nálev z 2 až2,5 násobného množství,tohle mi přišlo málo,ale jinak BEZ CHYBY!

  • Renata Petroušová | 31. 3. 2008 09:04

    Mńam mńam,určitě to udělám,je to lákavé

  • Eva Bukáčková | 24. 1. 2008 12:24

    Nevím proč, ale přišlo mi to velice mastné. Příště to raději udělám bez oleje :(

  • Lucie Novotná | 28. 12. 2007 13:12

    Nálevu bylo málo, chce to tak dvojnásobné množstí. Jinak ale vynikající.

  • XY | 24. 4. 2007 19:37

    Jalovec nedávám zato feferonka je v utopencích moc dobrá, chutná nám

  • Věra z DC | 21. 3. 2007 07:01

    Jalovec není třeba není to divočina.

  • Pavel | 20. 3. 2007 18:48

    A jalovec

  • Věra z DC | 20. 3. 2007 08:25

    Je to dobrota, jen jsem přidala lžičku hořčice.

  • oluše | 9. 11. 2006 11:03

    15 lžic vody a 5 lžic octu s worchestrem není to na nálev málo?

  • Jana Tomčíková | 12. 6. 2006 21:06

    Nálev na utopence je moc dobrý i bez feferonky, dala jsem 8 kuliček celého pepře+pálivou papriku,a taky 9 lžic octa, protože máme raději kyselejší.Kečup jsem vařila rovnou s nálevem.Jasná jednička!

  • Alina | 27. 5. 2006 11:00

    Souhlasím s Martinou Veselou, také jsem vyzkoušela utopenců celou řadu, ale nakonec dělám tyto

  • Martina Veselá | 25. 5. 2006 21:14

    Výborné. Nejlepší z kategorie utopenců, které jsem kdy vyzkoušela. Jen místo sladkého kečupu, dávám pálivý.

  • Lubor Hájek | 5. 3. 2006 19:48

    Moc mě chutnají, přidávám tam ještě nakrájené kyselé okurky

  • haluzak vyhaluzeny | 10. 2. 2006 10:14

    nic moc sou tady i lepsi

  • Berenika | 31. 10. 2005 16:16

    Žúžo

  • aja | 22. 8. 2005 18:21

    fajn - moc dobré

  • Anežka Hrušovská | 22. 8. 2005 09:57

    utopenci byly fakt moc dobrý:)!doporučuju všem!!!!

  • Fleur | 9. 8. 2005 19:01

    Moc dobré, krásně se uležely

  • Bubu | 8. 8. 2005 15:34

    Tak ja to jdu taky zkusit.

  • kvetak | 24. 5. 2005 12:07

    Ještě bych doporučil ty utopence nedávat do lednice, lepší je nějaké chladné místo, stačí "špajz", sklep - kolem nějakých 15°C, utopenci se rychleji utopí :), na konzumaci jsou lepší než z lednice a nejsou tak studené, což se hodí pro zalití pivem-nestudí v žaludku a krásně se spláchnou.

  • moskwicz | 10. 5. 2005 14:01

    no idem to vyskusat

  • Anonym | 21. 3. 2005 11:48

    Výborné,na oslavě jsem měla velký úspěch!!!!!!!!!

  • Anonym | 26. 10. 2004 21:07

    Vůbec ni nevadí, že to není tak kyselé, u nás má úspěch

  • studentky z koleje | 23. 10. 2004 10:35

    Moc nám chutnaly, právě proto, že nebyly tak kyselé, ale chápu mužský, ti mají raději pikantnější chuť. Myslíme však, že tyhle domácí utopenci nemají chybu!

  • kuchař | 22. 10. 2004 20:18

    Mám rád utopence, protože jsou kyselé a pikantní. Tenhle nálev je opravdu skvělý a chutný,.. ale kdo máte rád utopence kvůli jejich octové chuti, dejte alespoň dvakrát tolik octa. Tyhle jsou krásně jemné, chutné,.. ale zatraceně málo kyselé!! (nechal sem je 4 poctivé dny v lednici, ted jdu dolít ocet a ještě je zkusim na 3 dny nechat) Btw. nemůže to být tím, že jsem sklenici správně neutěsnil? Mám 3l lahev (všeho sem dával dvojnásobek) a v lednici ji mám hermeticky neutěsněnou.

  • Vlastimila Vacková | 12. 9. 2004 15:57

    Vynikající, mělo úspěch!!

  • Stanislava Novotná | 6. 7. 2004 18:09

    Výborné!

  • Květa Dostálová | 20. 6. 2004 19:27

    Přítel i brácha se cpali až se jim dělaly boule za ušima

  • Lubor | 15. 6. 2004 21:15

    Je to špica i bez feferonky, kterou jsem neměl, ale dal jsem ostrý kečup

  • Anonym | 14. 6. 2004 11:39

    Recept - výborný, toll, super, bomba - úspěch u můžů!!!!!!!!!!

  • Anonym | 13. 6. 2004 08:12

    Vynikající chuťka

  • Anonym | 12. 6. 2004 19:53

    Je to super!!!

  • Jakub Ondrůj | 4. 3. 2004 17:33

    Tento recept je moc dobrý , protože mně chutnal a vypadal supr.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Utopenci
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Chilli Cibule Feferonka Kečup - jemný Nové koření Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Špekáček Sůl Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

31
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Vepřová plec s krémovou…
15
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní, ale… Dlouho utajované záběry!

Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní, ale… Dlouho utajované záběry!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

  • Recepty.cz
  • Domácí utopenci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact