• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí těsto na quiche
Napište svůj komentář k receptu

Domácí těsto na quiche

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
Domácí těsto na quiche
6fotografií
Nahrát fotku
 

Vytvořte si domácí těsto na quiche. Tento recept vám zaručí, že příprava nebude žádná věda. Tato odlehčená varianta vám příliš času rozhodně nezabere.

Suroviny

1 porce
    • 180
      g špaldová mouka hladká
    • 1
      ks vejce + 1 vejce na potření těsta
    • 60
      g máslo
    • 90
      g zakysaná smetana 10%
    • 0,50
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny nasypte do mixéru. Nejprve mouku a poté máslo, zakysanou smetanu, sůl a nakonec vejce. Vše pečlivě promixujte.
2
Na pracovní plochu posypanou moukou vložte těsto z mixéru a propracujte ještě ručně. Dle potřeby pomoučnete. Je důležité, aby se těsto nelepilo. Následně těsto zabalte do folie a dejte ho do lednice minimálně na 30 minut, ideálně na 60 minut. Takto vytvořené těsto odpovídá formě v průměru 22 cm.
3
Před válením lehce potřete válecí plochu vodou a nalepte na ni potravinovou folii. Vybalte těsto a dejte ho doprostřed folie. Podle potřeby stále můžete využívat špaldovou mouku, aby nedošlo k nalepení válečku na těsto. Postupně vyválejte těsto dle formy včetně okrajů.
4
Přetáhněte těsto i s folií do formy, rozprostřete těsto po všech okrajích a folii odstraňte. Pomoučněte, těsto uhlaďte a ponechte přes formu okraje, při pečení se stáhnou dovnitř.
5
Těsto ve formě propíchněte vidličkou několikrát na dně i po stranách. A dejte ho do lednice ztuhnout.

RADA: Vyzkoušejte také domácí těsto na pizzu.

6
Po ztuhnutí potřete těsto rozmíchaným vajíčkem. Dejte do trouby na 180°C. na 10 minut. Po upečení je těsto připravené na náplň.

RADA: Jak na quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Quiche s lososem

Quiche s lososem

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Mixování Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Špaldová mouka Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá svačina

Rychlá svačina

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

191
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
136
Sedlácký bramborový salát
Sedlácký bramborový salát
88
Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Dršťková polévka z…
56
Kuřecí řízky v jogurtové marinádě
Kuřecí řízky v jogurtové…
28
Mleté zázvorové kuličky se zeleninovými těstovinami
Mleté zázvorové kuličky…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Domácí tatarka
Domácí tatarka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
Domácí tortellini s chřestem
Domácí tortellini s chřestem
  • Recepty.cz
  • Domácí těsto na quiche
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact