• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Napište svůj komentář k receptu

Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající, sytý a zároveň jednoduchý pokrm z oblasti savojských Alp zvládne připravit každý. Jde vlastně o brambory zapečené se zrajícím plísňovým sýrem, cibulí, hromadou špeku, smetanou a bílým vínem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory varný typ B
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g špek tyrolský
    • 100
      g máslo
    • 6
      snítka tymián
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 150
      ml bílé víno
    • 300
      g sýr plísňový zrající (reblochon, hermadur)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na tenká kolečka. Špek pokrájejte na kostičky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory nechte trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a brambory orestujte dozlatova spolu s lístky tymiánu. Přesuňte je do mísy a na zbylém másle orestujte dozlatova cibuli. Ke konci k cibuli přihoďte i špek.
3
Troubu rozehřejte na 200 °C. Polovinu brambor nasypte do zapékací mísy, osolte a opepřete. Na ně rozložte cibuli a špek a překryjte zbylými bramborami. Opět osolte a opepřete. Navrch rovnoměrně rozdělte smetanu a vše zalijte vínem. Nakonec naskládejte podélně rozkrojené plátky sýra a zapečte, asi 25 minut.

RADA: Rychlé večeře z jednoho pekáče: Zapečené maso, těstoviny i brambory

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Cibule Máslo Pepř mletý Špek Sůl Sýr plísňový Tymián Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Vanilkový koktejl

Vanilkový koktejl

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

99
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
58
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Domácí čokoláda
Domácí čokoláda
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Záhadná smrt hvězdy Pulp Fiction: Peter Greene (†60) v krvi a vzkaz s narážkou na gang!

Záhadná smrt hvězdy Pulp Fiction: Peter Greene (†60) v krvi a vzkaz s narážkou na gang!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Další doporučené recepty:

Domácí šunka
Domácí šunka
Domácí šunka ála vepřováček
Domácí šunka ála vepřováček
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarka
Domácí tatarka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka
  • Recepty.cz
  • Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact