• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Napište svůj komentář k receptu

Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající, sytý a zároveň jednoduchý pokrm z oblasti savojských Alp zvládne připravit každý. Jde vlastně o brambory zapečené se zrajícím plísňovým sýrem, cibulí, hromadou špeku, smetanou a bílým vínem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory varný typ B
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g špek tyrolský
    • 100
      g máslo
    • 6
      snítka tymián
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 150
      ml bílé víno
    • 300
      g sýr plísňový zrající (reblochon, hermadur)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na tenká kolečka. Špek pokrájejte na kostičky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory nechte trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a brambory orestujte dozlatova spolu s lístky tymiánu. Přesuňte je do mísy a na zbylém másle orestujte dozlatova cibuli. Ke konci k cibuli přihoďte i špek.
3
Troubu rozehřejte na 200 °C. Polovinu brambor nasypte do zapékací mísy, osolte a opepřete. Na ně rozložte cibuli a špek a překryjte zbylými bramborami. Opět osolte a opepřete. Navrch rovnoměrně rozdělte smetanu a vše zalijte vínem. Nakonec naskládejte podélně rozkrojené plátky sýra a zapečte, asi 25 minut.

RADA: Rychlé večeře z jednoho pekáče: Zapečené maso, těstoviny i brambory

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Cibule Máslo Pepř mletý Špek Sůl Sýr plísňový Tymián Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Caesar salát

Caesar salát

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

136
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
72
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
71
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
63
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
61
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Domácí šunka
Domácí šunka
Domácí šunka ála vepřováček
Domácí šunka ála vepřováček
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Domácí tatarka
Domácí tatarka
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka
  • Recepty.cz
  • Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact