• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí rýžové víno
Napište svůj komentář k receptu

Domácí rýžové víno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí rýžové víno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g rýže dobře propraná
    • 150
      g cukr
    • 3,50
      l voda
    • 2
      špetka tymián
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka pelyněk
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 1
      ks citron
    • 80
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Přebranou a propláchnutou rýži dáme do čisté pětilitrové sklenice. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření, citrón nakrájený i s kůrou a kvásek z droždí. Necháme 6 týdnů kvasit a 1 týden uležet. Potom už na zdravíčko!
2
Pozor, mělo by se pít chlazené, anebo když má 37 °C.
3
Velmi dobré na vaření čínských specialit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • viki | 20. 6. 2012 18:44

    Podle me je to blbost a vino se velice rychle zkazi nebot nema byt cim konzervovano ani cukrem ani lihem. Kdyz se palil lih po domacku tak se davalo na 5 L 1 kg cukru a 50g kvasnic a byl stoho az 65% lih kde se tam vzalo tech 15% navic netusim. ;-) Ale bylo tam. Podle kvality cukru a kvasnic to kolisalo 55% az 65% na 1 L S temito tezkymi viny je to stejne maji mit co nejvice alkoholu a maji byt sladka a tim sou dostatecne konzervovana aby se nekazila.Opojeni znich nedela jen alkohol ale hlavne muskatovy kvet a orisek a zazvor nebot pokud nevite tak tyto ingredience sou velmy omamne kort ve spojeni s alkoholem. Jeste jedna rada.Nenechte vino nikdy dlouho lezet na tech kvasnicich jinak chytne jejich prichut a chutove nebude dobre.Po ukonceni bourliveho kvaseni okamzite slite do jine lahve a jak se vino vycisti slite znova do jine lahve a pak jeste jednou do lahvi a mate zarucene vino vynikajici kvality v radu az nekolika stovek co se prodava treba japonske sake. V receptu zde chybi jeste kura skorice hrebicek nove koreni. Koreni davam do pytlicku a ten stehuji jak slivam do jine lahve je to dulezite pro chut vina.

  • jarmila | 17. 9. 2011 16:40

    .Pracovala som v japonskej rastauracii ; Benihana " v amerike a preto viem,ze..Sake..sa pije horuce..

  • caspr | 27. 2. 2011 20:52

    Co to je za blbost , to by dokvasilo po cca 3dnech a bylo by to bez cukru :-D a droždí vůbec , kvasinky vinné.

  • Anonym | 3. 9. 2007 16:22

    V množství cukru byl zřejmně překlep. Víno už nějaký ten pátek dělám a podle mě by bylo ideální tak 1kg.

  • miki | 3. 2. 2006 11:55

    Jestliže dáte cukru více než 20 dkg na litr tak vznikne víno sice silnější, ale od určité koincentrace alkoholu tak cca 12-15% se činnost kvasinek omezí až zcela zanikne (záleží jak jsou odolné alkoholu). Tzn., že přidaný cukr nad tuto koncentraci je neůčinný (co se týče kvašení) a způsobuje pouze větší sladkost vyrobeného vína. Navíc u přidaného droždí coby kvasinek je tato hranice velmi nízká. To v důsledku způsobí, že jsu schopné přeměnit(vykvasit) malé množství cukru a vzniklým alkoholem jsou velmi záhy (odhaduji tak cca 5-10% alkoholu) zahubeny. Při použití hlubokoprokvašujících vinných kvasinek (ne droždí) je teoreticky možno dosáhnout cca 15% alkoholu.Z toho vyplývá, že množstvím cukru lze velmi dobře ovlivnit jak množství vzniklého alkoholu tak sladkost výsledného vína.Vladimír Šmíd.

  • Miki | 18. 12. 2005 19:02

    Přibližně platí, že na jeden litr vína je zapotřebí cca 20 dkg cukru. Když chci zjistit kolik přibližně vznikne alkoholu z cukru tak jednoduše podělím váhu cukru dvěma a vyjde objem 100% alkoholu v litrech. Např:Z jednoho kila cukru vznikne cca 0,5 l alkoholu 100%. Z toho se dá přepočítat koncentrace třeba vína (rýžového). Budu mít 1 l a dám tam 20 dkg cukru, tak vznikne 1 dl alkoholu100% a ten v 1 l vína dá koncentraci cca 10% alkoholu.

  • Jana | 22. 9. 2005 22:45

    Podle mě je 150g cukru je na 3,5l velmi málo. K prokvašení je třeba aby tekutina byla hodně sladká. V podobných receptech na saké, tedy rýžové víno, bývá na množství 3,5l vody tak 1500g cukru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Droždí Muškátový květ Muškátový oříšek Pelyněk Rýže Tymián Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Celerové placičky

Celerové placičky

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

50
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
36
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
30
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
26
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
22
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Domácí rýžové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact