• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí rýžové víno
Napište svůj komentář k receptu

Domácí rýžové víno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí rýžové víno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g rýže dobře propraná
    • 150
      g cukr
    • 3,50
      l voda
    • 2
      špetka tymián
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka pelyněk
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 1
      ks citron
    • 80
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Přebranou a propláchnutou rýži dáme do čisté pětilitrové sklenice. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření, citrón nakrájený i s kůrou a kvásek z droždí. Necháme 6 týdnů kvasit a 1 týden uležet. Potom už na zdravíčko!
2
Pozor, mělo by se pít chlazené, anebo když má 37 °C.
3
Velmi dobré na vaření čínských specialit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • viki | 20. 6. 2012 18:44

    Podle me je to blbost a vino se velice rychle zkazi nebot nema byt cim konzervovano ani cukrem ani lihem. Kdyz se palil lih po domacku tak se davalo na 5 L 1 kg cukru a 50g kvasnic a byl stoho az 65% lih kde se tam vzalo tech 15% navic netusim. ;-) Ale bylo tam. Podle kvality cukru a kvasnic to kolisalo 55% az 65% na 1 L S temito tezkymi viny je to stejne maji mit co nejvice alkoholu a maji byt sladka a tim sou dostatecne konzervovana aby se nekazila.Opojeni znich nedela jen alkohol ale hlavne muskatovy kvet a orisek a zazvor nebot pokud nevite tak tyto ingredience sou velmy omamne kort ve spojeni s alkoholem. Jeste jedna rada.Nenechte vino nikdy dlouho lezet na tech kvasnicich jinak chytne jejich prichut a chutove nebude dobre.Po ukonceni bourliveho kvaseni okamzite slite do jine lahve a jak se vino vycisti slite znova do jine lahve a pak jeste jednou do lahvi a mate zarucene vino vynikajici kvality v radu az nekolika stovek co se prodava treba japonske sake. V receptu zde chybi jeste kura skorice hrebicek nove koreni. Koreni davam do pytlicku a ten stehuji jak slivam do jine lahve je to dulezite pro chut vina.

  • jarmila | 17. 9. 2011 16:40

    .Pracovala som v japonskej rastauracii ; Benihana " v amerike a preto viem,ze..Sake..sa pije horuce..

  • caspr | 27. 2. 2011 20:52

    Co to je za blbost , to by dokvasilo po cca 3dnech a bylo by to bez cukru :-D a droždí vůbec , kvasinky vinné.

  • Anonym | 3. 9. 2007 16:22

    V množství cukru byl zřejmně překlep. Víno už nějaký ten pátek dělám a podle mě by bylo ideální tak 1kg.

  • miki | 3. 2. 2006 11:55

    Jestliže dáte cukru více než 20 dkg na litr tak vznikne víno sice silnější, ale od určité koincentrace alkoholu tak cca 12-15% se činnost kvasinek omezí až zcela zanikne (záleží jak jsou odolné alkoholu). Tzn., že přidaný cukr nad tuto koncentraci je neůčinný (co se týče kvašení) a způsobuje pouze větší sladkost vyrobeného vína. Navíc u přidaného droždí coby kvasinek je tato hranice velmi nízká. To v důsledku způsobí, že jsu schopné přeměnit(vykvasit) malé množství cukru a vzniklým alkoholem jsou velmi záhy (odhaduji tak cca 5-10% alkoholu) zahubeny. Při použití hlubokoprokvašujících vinných kvasinek (ne droždí) je teoreticky možno dosáhnout cca 15% alkoholu.Z toho vyplývá, že množstvím cukru lze velmi dobře ovlivnit jak množství vzniklého alkoholu tak sladkost výsledného vína.Vladimír Šmíd.

  • Miki | 18. 12. 2005 19:02

    Přibližně platí, že na jeden litr vína je zapotřebí cca 20 dkg cukru. Když chci zjistit kolik přibližně vznikne alkoholu z cukru tak jednoduše podělím váhu cukru dvěma a vyjde objem 100% alkoholu v litrech. Např:Z jednoho kila cukru vznikne cca 0,5 l alkoholu 100%. Z toho se dá přepočítat koncentrace třeba vína (rýžového). Budu mít 1 l a dám tam 20 dkg cukru, tak vznikne 1 dl alkoholu100% a ten v 1 l vína dá koncentraci cca 10% alkoholu.

  • Jana | 22. 9. 2005 22:45

    Podle mě je 150g cukru je na 3,5l velmi málo. K prokvašení je třeba aby tekutina byla hodně sladká. V podobných receptech na saké, tedy rýžové víno, bývá na množství 3,5l vody tak 1500g cukru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Droždí Muškátový květ Muškátový oříšek Pelyněk Rýže Tymián Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

42
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
35
Avokádovo-bazalkové pesto
Avokádovo-bazalkové pesto
35
Bramboráky se zelnou směsí
Bramboráky se zelnou…
29
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Domácí rýžové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact