• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí režný chléb z Kanady
Napište svůj komentář k receptu

Domácí režný chléb z Kanady

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí režný chléb z Kanady
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 850
      g hladká mouka
    • 150
      g režná mouka (rye flour)
    • 3
      šálek voda vlažná, přidá-li se brambora jen 2 a 1/2
    • 4
      g droždí rozpustit ve vodě
    • 1
      lžíce sůl
    • 3
      lžíce drcený kmín
    • 1
      ks brambory máme-li přidáme vařenou, na jemno nastrouhanou
    • 1
      ks bílek s vodou na potření

Postup přípravy receptu

1
Do mouky zamíchám kmín a sůl. Do vlažné vody s kvasnicemi (nemusí se nechat vykynout) přidám na jemno nastrouhanou bramboru a vše smíchám dohromady s moukou a vypracuji v těsto. Těsto nesmí být moc tuhé. Dám do mísy, přikryji utěrkou a nechám asi 2 hodiny vykynout. Poté těsto srazím a vytvořím dlouhou asi 40 cm šišku, kterou dám na slabě vymaštěný a silně moukou vysypaný plech. Potřu bílkem rozmíchaným s troškou vody. Uprostřed prstem udělám pupík a chléb ostrým nožem zešikma několikrát naříznu. Na plechu nechám asi další hodinu kynout, až chléb zdvojnásobí. Předehřeji troubu na 420 F. Chléb těsně před pečením ještě jednou potřu bílkem s vodou. Peču 10 min. na 420 F, dopékám dalších 40-45 min. na 375 F. Chléb s bramborou je vláčnější, chutnější a vydrží delší dobu čerstvý. Ale i bez brambory je velice dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Domácí  chléb

Domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karl | 21. 6. 2014 00:05

    Pokud je drždí cítit v tevém chlebu, používáš příliš moc droždí. Zkus polovinu (skutečně, polovinu) co používáš teď. Nech těsto vykynout aspoň 2 hodiny, pokud jsi dala do kvasu dost cukru, ty bakterie se dostatečně rozmnoží samy od sebe. Odpověď Věře: syrové droždí možná je třeba 40gr, ale silně bych o tom pochyboval. Suché droždí stačí asi 7 gr = 1 čajová lžička nebo trochu méně. Žádný recept není 100% ve všech lokalitách. Je to třeba párkrát vyzkoušet (a dělat si poznámky) až se ti to povede tak jak ty chceš. Dobrou chuť

  • Marus skrnova | 17. 6. 2006 03:29

    Zijeme v Michiganu a pouzivame suche drozdi STAR je opravdu jako Ceske toto drozdi kupujeme v Costco nebo Sam klub dekujeme za recept na chleb je opravdu dobry davam 1 doporucuji.

  • Iva | 26. 3. 2006 22:41

    Martino, ziju na Floride a parkrat jsem zkusila susene americke drozdi a nemuzu si pomoct, smrdi mi. Nechavam si tedy z Cech posilat susene nebo ho kupuji v mistnich polskych potravinach (maji cerstve nebo Dr. Oetker). Renato, 420 F je cca 215 C a 375 F je cca 190 C.

  • martina horvath | 21. 2. 2006 23:59

    kolik mam pouzit drozdi mam jenom suche drozdi ziji v Arizone a jeste jsem syrove drozdi nesehnala. diky martina

  • Věra Jurkovičová | 13. 9. 2005 13:29

    Nedošlo k chybě v množství droždí ? Řekla bych, že tam má být 40g.

  • Renata | 3. 9. 2005 22:42

    To je fajn, ze teplota je dana vo Farenheitoch, co takto stary dobry eyropsky CELZIUS???

  • Kuchařka on-line | 2. 9. 2005 13:00

    Režná mouka je mouka žitná, starší název pro žito je rež.

  • Lidka Kábrtová | 2. 9. 2005 12:39

    Co je to režná mouka?

  • Jana Han | 1. 9. 2005 20:59

    Tak na tento predpis jsem cekala. Hned vyzkousim. Dekuji autorovi a zverejneni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Pokrmy Přílohy Pečení Kanada Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brambory Drcený kmín Droždí Hladká mouka Režná mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Salát Caesar

Salát Caesar

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

197
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
141
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
93
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
86
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
64
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Princezna z pohádky Tři životy: Rozvod po 12 letech! Novou lásku našla u Mexičana

Princezna z pohádky Tři životy: Rozvod po 12 letech! Novou lásku našla u Mexičana

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Domácí režný chléb z Kanady
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact