• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí pivní sýr
Napište svůj komentář k receptu

Domácí pivní sýr

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí pivní sýr
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks měkký tvaroh netučný
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,30
      l pivo
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve větší nádobě (nejlépe kameninové) rozmícháme tvaroh s kořením a solí, zalijeme pivem a necháme přikryté proležet (zrát) při teplotě 18 °C tři až pět dní.
2
Uzrálý sýr má mírně nažloutlou barvu a voní jako olomoucké tvarůžky.
3
Podáváme s tmavým pečivem s jemně sekanou pažitkou nebo mladou jarní cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní sýr

Pivní sýr

Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.

Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.

Pivní sýr

Pivní sýr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva | 25. 10. 2014 11:48

    Mě teda nezplesnivěl, leč mi vůbec nechutná,není to takový ten klasický hospodský pivas, chybí mi tam něco jako niva bo já nevím :-\

  • Jaroslav Hulík | 26. 5. 2006 17:58

    Pokud chcete ochutnatl PIVNÍ SÝR nabídnu Vám k posouzení Jarošovský pivní sýr, je dozrávám v tradičním vlhkém sklepě nikoli pod umělohmotnými foliemi. Snažili jsme se skloubit jemnost a vláčnost ROMADURU s ostřejšími a tužsími OLOMOUCKÝMI TVARUŽKY. Rád bych poznal Vaši reakci. Vyrábíme to v rodinném prostředí.

  • Anonym | 28. 3. 2006 17:09

    použijte tvrdý tvaroh ten nebude plesnivět jako měkký tvaroh

  • Vlasta Marková | 2. 10. 2005 17:06

    Váš recept jsem zkusila.Sýr byl výborný. Já přidávám ještě trochu mleté,sladké papriky.Podotýkám k tomuto, že používám tvaroh domácí z vlastního ,selského mléka.

  • Ivan | 7. 8. 2005 09:34

    Ten recept byl výborný v době před supermarkety. Dnešní "průmyslový" tvaroh plesniví, stejně jako nelze nechat doma zkysnout mléko - už to je natolik průmyslově zpracované, že to prostě nejde. Muselo by být domácí mléko nebo tvaroh.

  • Anonym | 25. 7. 2005 13:44

    tento sýr jsem zkoušela už advakrát, ale ani jednou se mi bohužel nepodařil. Vždy po třech dnech chytil plíseň. Nevím, co dělám špatně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Měkký tvaroh Pepř mletý Pivo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Báječné špízy

Báječné špízy

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Salámový dort

Salámový dort

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

118
Dýňová tortila
Dýňová tortila
108
Máslové řízky
Máslové řízky
79
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Domácí pivní sýr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact