• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí perník našich prababiček
Napište svůj komentář k receptu

Domácí perník našich prababiček

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí perník našich prababiček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • med
    • 500
      g žitná mouka
    • 10
      g amonium
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře propracuje a nechá se ve studeném místě několik dní odpočinouti. Potom se odváží. Na každou libru těsta 1 žloutek a 10 g amonia. Těsto se dobře vyhněte. Pak je rozválíme na silnější plát a vypracujeme různé tvary - srdce, koníky nebo i menší perníčky. Pečeme v teplé troubě.
2
Před pečením je můžeme potřít vejcem a zdobit ořechy,mandlemi,nebo po upečení polevou bílkovou.
3
1 LIBRA - 560 g
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • František Brusák
    František Brusák | 7. 11. 2011 16:54

    Víte kouzlo tohoto receptu je v tom aby byl dobrý nepotřebuje koření.Víte to je síla medu.Ať jsi vemete Pařený,Moravský,Pardubický nebo i cizí Holandský,Norimberský,Vídeňský,Francouský,Anglický i Ruský všechny jsou na bázi voňavého koření.Tento recept je 200let starý a jestli to nevíte tak po Napoleonských válkách 1810 až 1860 cizokrajné koření mělo cenu zlata.V dnešní době to je pro nás nepředstavitelné..Ono i po první světové válce cizokrajné koření do perníku bylo ze všech surovin nejdrašší.

  • Vlasta Novák | 7. 11. 2011 16:36

    Toť otázka...asi spíše cukroví. Opraveno, díky

  • M. | 7. 11. 2011 16:16

    Chybí zařazení, perníčky asi patří do cukroví :-\

  • Janča | 23. 11. 2010 13:36

    Pochybuji,že naše prababičky nevěděli,že do perníku patří koření !!!!Prapodivný recept. :-\

  • František Brusák | 2. 11. 2006 06:28

    Amonium jsou cukrářské kvasnice nají je v každé drogérii.

  • Marie Horáková | 31. 10. 2006 10:48

    Anonyme, pozor na to, amonium není sušené droždí. Jestli máte poblíž drogerii Teta, tak se tam zeptejte po cukrářském droždí, jak už napsala bramborka

  • Anonym | 30. 10. 2006 23:59

    Děkuji za odpověď, jestli tomu dobře rozumím, tak je to něco jako sušené droždí. A to doma mám.

  • bramborka | 26. 10. 2006 16:55

    Jestli mohu odpovědět,tak amonium je cukrářské droždí a prodává se ve 100g pytlíčku.Je to bílý,sypký,čpavý prášek.

  • Anonym | 26. 10. 2006 13:42

    Co je to amonium?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Med Žitná mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

57
Domácí kečup
Domácí kečup
53
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…
50
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda
49
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
38
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Domácí perník našich prababiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact