• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika z kuřecích jater
Napište svůj komentář k receptu

Domácí paštika z kuřecích jater

autor: monnaa
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 147
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra
    • 150
      g máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      špetka koření pěti vůní
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      špetka pepř celý
    • 2
      lžíce smetana
    • 2
      špetka červená paprika
    • 1
      svazek rozmarýn trochu do paštiky - zbytek použijeme na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Směs dáme do kuch. robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.
2
Paštiku přepasírujeme přes síto, aby byla hladká. Rozdělíme do mističek, uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout.
3
Podáváme s pečivem :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rosmuller | 27. 5. 2020 23:01

    :)

  • calwen.lucy | 19. 5. 2017 21:11

    Recept je z Apetitu a těch 50 gramů másla je navíc, 150g se vmixuje a 50g se rozpustí :-).

  • Vilibald von Grenzwachter | 9. 7. 2016 17:44

    Moje úprava-Na sádle nechám zezačátku rozškvařit kostičkyanglické slaniny-asi 25 dkg,pak přidám koření,cibulku,česnek,chvilku počkám a přihodím játra.Když jsou hotová,podliji portským vínem-asi 1-1,5 dcl,nechám odpařit a potom zaliji smetanou.Máslo a rozmarýn nedávám vůbec-rozmarýn se podle mne do téhle paštiky moc nehodí,zato tymián je skvělý,ten dávám i do paštiky,nejen na ozdobu.Máslem nezalévám,neosvědčilo se!Rozpustím sádlo a tím paštiku zaliji a vložím snítku tymiánu.Mňamka!

  • Vilibald von Grenzwachter | 9. 7. 2016 17:43

    Moje úprava-Na sádle nechám zezačátku rozškvařit kostičkyanglické slaniny-asi 25 dkg,pak přidám koření,cibulku,česnek,chvilku počkám a přihodím játra.Když jsou hotová,podliji portským vínem-asi 1-1,5 dcl,nechám odpařit a potom zaliji smetanou.Máslo a rozmarýn nedávám vůbec-rozmarýn se podle mne do téhle paštiky moc nehodí,zato tymián je skvělý,ten dávám i do paštiky,nejen na ozdobu.Máslem nezalévám,neosvědčilo se!Rozpustím sádlo a tím paštiku zaliji a vložím snítku tymiánu.Mňamka!

  • Petra | 2. 2. 2016 14:34

    Jak jste to nakonec udělala? Taky by mě to zajímalo :-!

  • Jitka | 14. 9. 2015 17:46

    Chci dělat zítra, jen mám dotaz. Do paštiky dám 100g a ten zbytek 50g na polití nebo 150g do paštiky a 50g na polití? Děkuji za odpověď :-)

  • Haninka | 25. 5. 2015 20:32

    dnes jsem vyzkoušela, je to úžasná dobrota

  • Jarča | 5. 4. 2015 16:42

    Za zkoušku na Vánoce by stála za to.

  • monnaa
    monnaa | 3. 2. 2014 11:53

    ;-)

  • zdenka | 8. 11. 2013 11:40

    skusim ji udelat na vanoce. j :-*

  • Mauner | 6. 11. 2013 10:41

    Podobný recept dělám roky a je výborná. Dělám z 1 Kg a zbytek vždy zamrazím v normálním hrnečku. Ale stejně ho za 14 dní vytáhnu a sním ;-)

  • Eman | 3. 10. 2013 17:41

    Paštika už se snědla, přidala jsem do ní ještě 1/5 dcl. koňaku a dala jsem provensálské koření a trošku bazalky a 1 dcl smetany :-P

  • kvapilka | 3. 10. 2013 14:58

    Je výborná a hlavně rychlá :) Právě jsem jí dodělala a už se chladí v lednici :)

  • monnaa
    monnaa | 19. 5. 2013 16:01

    to jsem ráda. Děkuji ;-)

  • Kuba | 15. 4. 2013 17:27

    Dokud se to nesní... :-D

  • Natalie | 9. 4. 2013 07:47

    Paštika je výborná, příprava je snadná a rychlá. Dělala jsem poprvé a také u nás nevydržela déle jak dva dny. Díky za recept :-))

  • no-niki | 11. 2. 2013 09:45

    Mám podobný recept a dle něj vydrží paštika v lednici až 5 dní ;-)

  • monnaa
    monnaa | 10. 2. 2013 15:10

    Nezkoušela jsem. U nás se většinou rozdá v rodině a nebo sní max. do 2 -3 dnů.

  • Zdenka | 30. 1. 2013 11:15

    Jak dlouho ta paštika vydrží v lednici?

  • amarsal | 31. 12. 2012 11:10

    Výborná paštika. Určitě vyzkouším zase. :)

  • Pavla | 16. 11. 2012 14:16

    Výborná :) ještě jsem do ní navíc přidala brusinky a mandle :) a teda nepasírovala jsem jí..

  • monnaa
    monnaa | 19. 8. 2012 16:09

    Mockrát děkuji. Máme jí moc rádi. Vždycky jí nějak obměníme. Třeba přidám mandle , více čeneku ... a tak různě. Děkuji :)

  • SisiZ | 14. 8. 2012 12:03

    Je to výborná paštika a navíc rychlá příprava.Moc děkuji za skvělý recept a dávám 1!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Paštiky a rillettes
Maso Chuťovky Vnitřnosti Snídaně Dopolední svačina Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cibule Koření pěti vůní Kuřecí játra Máslo Pepř celý Rozmarýn Smetana Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

38
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
25
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
19
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
18
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
13
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…

Zajímavé články

UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
AHA.cz Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Scenárista Ivan Hubač poprvé o lásce Veronice Žilkové: Žijeme zvlášť...

Scenárista Ivan Hubač poprvé o lásce Veronice Žilkové: Žijeme zvlášť...

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Domácí paštika
Domácí paštika
Domácí paštika II.
Domácí paštika II.
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika v těstě
Domácí perník
Domácí perník
Domácí pikantní majonéza
Domácí pikantní majonéza
Domácí pizza
Domácí pizza
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika z kuřecích jater
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact