• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika z kuřecích jater
Napište svůj komentář k receptu

Domácí paštika z kuřecích jater

autor: monnaa
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 137
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra
    • 150
      g máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      špetka koření pěti vůní
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      špetka pepř celý
    • 2
      lžíce smetana
    • 2
      špetka červená paprika
    • 1
      svazek rozmarýn trochu do paštiky - zbytek použijeme na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Směs dáme do kuch. robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.
2
Paštiku přepasírujeme přes síto, aby byla hladká. Rozdělíme do mističek, uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout.
3
Podáváme s pečivem :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rosmuller | 27. 5. 2020 23:01

    :)

  • calwen.lucy | 19. 5. 2017 21:11

    Recept je z Apetitu a těch 50 gramů másla je navíc, 150g se vmixuje a 50g se rozpustí :-).

  • Vilibald von Grenzwachter | 9. 7. 2016 17:44

    Moje úprava-Na sádle nechám zezačátku rozškvařit kostičkyanglické slaniny-asi 25 dkg,pak přidám koření,cibulku,česnek,chvilku počkám a přihodím játra.Když jsou hotová,podliji portským vínem-asi 1-1,5 dcl,nechám odpařit a potom zaliji smetanou.Máslo a rozmarýn nedávám vůbec-rozmarýn se podle mne do téhle paštiky moc nehodí,zato tymián je skvělý,ten dávám i do paštiky,nejen na ozdobu.Máslem nezalévám,neosvědčilo se!Rozpustím sádlo a tím paštiku zaliji a vložím snítku tymiánu.Mňamka!

  • Vilibald von Grenzwachter | 9. 7. 2016 17:43

    Moje úprava-Na sádle nechám zezačátku rozškvařit kostičkyanglické slaniny-asi 25 dkg,pak přidám koření,cibulku,česnek,chvilku počkám a přihodím játra.Když jsou hotová,podliji portským vínem-asi 1-1,5 dcl,nechám odpařit a potom zaliji smetanou.Máslo a rozmarýn nedávám vůbec-rozmarýn se podle mne do téhle paštiky moc nehodí,zato tymián je skvělý,ten dávám i do paštiky,nejen na ozdobu.Máslem nezalévám,neosvědčilo se!Rozpustím sádlo a tím paštiku zaliji a vložím snítku tymiánu.Mňamka!

  • Petra | 2. 2. 2016 14:34

    Jak jste to nakonec udělala? Taky by mě to zajímalo :-!

  • Jitka | 14. 9. 2015 17:46

    Chci dělat zítra, jen mám dotaz. Do paštiky dám 100g a ten zbytek 50g na polití nebo 150g do paštiky a 50g na polití? Děkuji za odpověď :-)

  • Haninka | 25. 5. 2015 20:32

    dnes jsem vyzkoušela, je to úžasná dobrota

  • Jarča | 5. 4. 2015 16:42

    Za zkoušku na Vánoce by stála za to.

  • monnaa
    monnaa | 3. 2. 2014 11:53

    ;-)

  • zdenka | 8. 11. 2013 11:40

    skusim ji udelat na vanoce. j :-*

  • Mauner | 6. 11. 2013 10:41

    Podobný recept dělám roky a je výborná. Dělám z 1 Kg a zbytek vždy zamrazím v normálním hrnečku. Ale stejně ho za 14 dní vytáhnu a sním ;-)

  • Eman | 3. 10. 2013 17:41

    Paštika už se snědla, přidala jsem do ní ještě 1/5 dcl. koňaku a dala jsem provensálské koření a trošku bazalky a 1 dcl smetany :-P

  • kvapilka | 3. 10. 2013 14:58

    Je výborná a hlavně rychlá :) Právě jsem jí dodělala a už se chladí v lednici :)

  • monnaa
    monnaa | 19. 5. 2013 16:01

    to jsem ráda. Děkuji ;-)

  • Kuba | 15. 4. 2013 17:27

    Dokud se to nesní... :-D

  • Natalie | 9. 4. 2013 07:47

    Paštika je výborná, příprava je snadná a rychlá. Dělala jsem poprvé a také u nás nevydržela déle jak dva dny. Díky za recept :-))

  • no-niki | 11. 2. 2013 09:45

    Mám podobný recept a dle něj vydrží paštika v lednici až 5 dní ;-)

  • monnaa
    monnaa | 10. 2. 2013 15:10

    Nezkoušela jsem. U nás se většinou rozdá v rodině a nebo sní max. do 2 -3 dnů.

  • Zdenka | 30. 1. 2013 11:15

    Jak dlouho ta paštika vydrží v lednici?

  • amarsal | 31. 12. 2012 11:10

    Výborná paštika. Určitě vyzkouším zase. :)

  • Pavla | 16. 11. 2012 14:16

    Výborná :) ještě jsem do ní navíc přidala brusinky a mandle :) a teda nepasírovala jsem jí..

  • monnaa
    monnaa | 19. 8. 2012 16:09

    Mockrát děkuji. Máme jí moc rádi. Vždycky jí nějak obměníme. Třeba přidám mandle , více čeneku ... a tak různě. Děkuji :)

  • SisiZ | 14. 8. 2012 12:03

    Je to výborná paštika a navíc rychlá příprava.Moc děkuji za skvělý recept a dávám 1!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Paštiky a rillettes
Maso Chuťovky Vnitřnosti Snídaně Dopolední svačina Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cibule Koření pěti vůní Kuřecí játra Máslo Pepř celý Rozmarýn Smetana Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

140
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
91
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
56
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho…
52
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
47
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Domácí paštika
Domácí paštika
Domácí paštika II.
Domácí paštika II.
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika v těstě
Domácí perník
Domácí perník
Domácí pikantní majonéza
Domácí pikantní majonéza
Domácí pizza
Domácí pizza
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika z kuřecích jater
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact