• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí paštika II.

autor: no-niki
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí paštika II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 250
      g máslo 50 g na zalití
    • 500
      g kuřecí játra nebo kachní
    • 1
      ks cibule nadrobno
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 150
      ml bílé víno
    • 1
      lžička provensálské koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • šalvěj lístky na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
**1.** Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra, míchejte, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijte vývarem a vínem.
2
**2.** Osolte, opepřete, posypte provensálskými bylinkami, přiklopte a vařte 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Vypněte a vlijte do hlubší mísy s plochým dnem. Přidejte pokrájené máslo a mixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Ochutnejte, případně přidejte pepř a sůl – paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá. Rozdělte do nádobek (misek, skleniček…). Rozehřejte 50 g másla se šalvějí a povrch paštik zalijte.
3
**3.** Nechte vychladnout a pak zakryjte potravinovou fólií nebo víčkem. V chladničce vydrží asi 5 dní, můžete ale i zmrazit.
4
//Převzato z apetitonline.cz//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí paštika

Domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Domácí paštika v těstě

Domácí paštika v těstě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 21. 4. 2016 10:11

    Dělala tuto paštiku v pořadu prostřeno 19.4.2016 ale vypydala jako polévka není tam moc toho vývaru a vína?

  • Hana Hanušová | 15. 4. 2016 18:53

    Líbila se mi tuhost, tak jsem už nepřidávala smetanu.. tak jsme paštiku krájeli :-D Příště určitě se smetanou.. Jinak... je to nejlepší paštika jakou jsem kdy jedla ;-)

  • AŠAB | 4. 3. 2014 15:46

    Paštika je výborná! Dělala jsem již po několikáté a měla úspěch!!! Super recept a docela I rychlé. Až na to chladnutí:-) ;-)

  • no-niki | 18. 2. 2013 10:56

    Oprava: Játra je potřeba po tepelném zpracování z vývaru vyjmout a rozmixovat samotné s máslem - jinak je paštika moc řídká a neztuhne. Pokud by byla pouze z jater příliš hustá, je možno přilít trošku vývaru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Paštiky a rillettes
Maso Chuťovky Vnitřnosti Pomazánky Drůbeží Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Drůbeží vývar Kuřecí játra Máslo Pepř mletý Provensálské koření Šalvěj Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr koláč

Fofr koláč

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

64
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
45
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
32
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Domácí nutella
Domácí nutella
Domácí ovocná limonáda
Domácí ovocná limonáda
Domácí paštika
Domácí paštika
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí perník
Domácí perník
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact