• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí paštika II.

autor: no-niki
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí paštika II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 250
      g máslo 50 g na zalití
    • 500
      g kuřecí játra nebo kachní
    • 1
      ks cibule nadrobno
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 150
      ml bílé víno
    • 1
      lžička provensálské koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • šalvěj lístky na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
**1.** Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra, míchejte, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijte vývarem a vínem.
2
**2.** Osolte, opepřete, posypte provensálskými bylinkami, přiklopte a vařte 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Vypněte a vlijte do hlubší mísy s plochým dnem. Přidejte pokrájené máslo a mixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Ochutnejte, případně přidejte pepř a sůl – paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá. Rozdělte do nádobek (misek, skleniček…). Rozehřejte 50 g másla se šalvějí a povrch paštik zalijte.
3
**3.** Nechte vychladnout a pak zakryjte potravinovou fólií nebo víčkem. V chladničce vydrží asi 5 dní, můžete ale i zmrazit.
4
//Převzato z apetitonline.cz//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí paštika

Domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Domácí paštika v těstě

Domácí paštika v těstě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 21. 4. 2016 10:11

    Dělala tuto paštiku v pořadu prostřeno 19.4.2016 ale vypydala jako polévka není tam moc toho vývaru a vína?

  • Hana Hanušová | 15. 4. 2016 18:53

    Líbila se mi tuhost, tak jsem už nepřidávala smetanu.. tak jsme paštiku krájeli :-D Příště určitě se smetanou.. Jinak... je to nejlepší paštika jakou jsem kdy jedla ;-)

  • AŠAB | 4. 3. 2014 15:46

    Paštika je výborná! Dělala jsem již po několikáté a měla úspěch!!! Super recept a docela I rychlé. Až na to chladnutí:-) ;-)

  • no-niki | 18. 2. 2013 10:56

    Oprava: Játra je potřeba po tepelném zpracování z vývaru vyjmout a rozmixovat samotné s máslem - jinak je paštika moc řídká a neztuhne. Pokud by byla pouze z jater příliš hustá, je možno přilít trošku vývaru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Paštiky a rillettes
Maso Chuťovky Vnitřnosti Pomazánky Drůbeží Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Drůbeží vývar Kuřecí játra Máslo Pepř mletý Provensálské koření Šalvěj Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Tetino maso

Tetino maso

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Salát z červené řepy a brusinek

Salát z červené řepy a brusinek

Beskydský králík

Beskydský králík

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

103
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
71
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
64
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
61
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
53
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Domácí nutella
Domácí nutella
Domácí ovocná limonáda
Domácí ovocná limonáda
Domácí paštika
Domácí paštika
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí perník
Domácí perník
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact