• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí lučina z mléka
Napište svůj komentář k receptu

Domácí lučina z mléka

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí lučina z mléka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l mléko
    • 500
      ml smetana ke šlehání 250 až
    • 3
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Čerstvé mléko smícháme se smetanou (nepoužívejte trvanlivé mléko a smetanu), zahřejeme na 22-25°C, zašleháme zakysanou smetanu a ihned nalijeme do větších zavařovaček, pevně uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě do druhého dne, dokud mléko neztuhne. Tento základ dáme vychladit do lednice.
2
Vychlazenou hmotu rozmícháme, nalijeme do cedníku vyloženého plátýnkem, přiklopíme a necháme za občasného zamíchání vykapávat do požadované hustoty. Takto vytvořenou domácí lučinu můžeme použít jak na pomazánky, tak do sladkých dezertů nebo do pečiva místo tvarohu.
3
Já dělám tuto lučinu z čerstvě nadojeného mléka, které nejdříve pasterizuji. Pokud je mléko neodstředěné, není nutné přidávat smetanu, ale přidání smetany rozhodně neuškodí. Pokud máte možnost použít smetanovou kulturu místo hotové zakysané smetany, je to určitě lepší. Z dvou litrů domácího mléka + smetany mám asi 700-800 g tvarohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí lučina

Domácí lučina

Domácí lučina  - smetanová

Domácí lučina - smetanová

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarkoo | 17. 2. 2016 12:25

    Tak to mne mrzí. Pokud Vám to zhořklo, tak byla chyba pravděpodobně v mléce nebo došlo během přípravy ke kontaminaci mléka. Ono to kupované mléko někdy nekysne tak jak má. Já tento recept dělám z čerstvého domácího mléka a nikdy mi nic nezhořklo. Ihned po zahřátí nalévám mléko do zavařovaček, pevně zavíčkuji a nechám v teple kysat. Možná je ten problém zde, ještě to do receptu doplním. Právě dneska jsem lučinu udělala a je opravdu moc dobrá. Z tohoto množství je tak 700-800g tvarohu-lučiny.

  • Kamila Hudská | 17. 2. 2016 09:29

    Nevím kde udělali soudruhové chybu ale mě se to nepovedlo.Jednou už jsem doma lučinu vyráběla a byla dobrá.U téhle mi odteklo spousta vody,to co zbylo bylo hořký a postup jsem si teď četla zase a dělala jsem všechno podle něj.Škoda peněz a času.Ta první mi i houstla a tahle nee.

  • Milča | 12. 2. 2016 16:56

    Recept mi zaujal, tak jsem ho hned zkusila a dopadlo to na výbornou. Ze vzniklé lučiny jsem udělala tvarohový koláč. Něco takového by mne normálně vůbec nenapadlo. Posílám pochvalu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Smetana ke šlehání Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Masové závitky

Masové závitky

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

56
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a…
55
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
45
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v…
34
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
29
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nová vášeň herečky Terezy Těžké (29): Nejdřív polyamorie, teď svazování!

Nová vášeň herečky Terezy Těžké (29): Nejdřív polyamorie, teď svazování!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina - smetanová
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí malinová marmeláda
Domácí malinová marmeláda
  • Recepty.cz
  • Domácí lučina z mléka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact