• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí kandovaný zázvor
Napište svůj komentář k receptu

Domácí kandovaný zázvor

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí kandovaný zázvor
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg zázvor čerstvý
    • 1
      l voda
    • 1
      kg cukr krupice
    • moučkový cukr není nutný

Postup přípravy receptu

1
Zázvor očistíme, nakrájíme na plátky(cca 4mm) a dáme do vody povařit na 20 minut. Pak přidáme cukr, necháme přejít varem, odstavíme a necháme 24 hodin stát.
2
Druhý den opět 20 minut vaříme, odstavíme a necháme opět 24 hodin v nálevu.
3
Třetí den opět 20 minut povaříme, pak scedíme(nálev si necháme), necháme dobře okapat.
4
Takto připravený zázvor obalíme v moučkovém cukru, rozložíme na mřížce(síťce) a necháme úplně oschnout.
5
Pokud nechceme mít kandovaný zázvor příliš sladký, obalovat v cukru nemusíme.
6
*Scezeným nálevem můžeme sladit čaj, můžeme jím osladit chlazený nápoj z citronové šťávy... .
7
*Kandovaný zázvor je dobrý při nachlazení, pro dobré trávení, odstraňuje nevolnost(i cestovní), zlepšuje krevní oběh, zahřívá tělo, působí proti plynatosti... .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Staročeský domácí chléb

Staročeský domácí chléb

Domácí nutella

Domácí nutella

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikita | 28. 4. 2017 08:59

    Výborný! Měla jsem doma jen třtinový cukr a taky dobrý. Sirup nemá chybu, škoda, že ho docela dost skončilo na sporáku, když mi při třetím vařením obsah vypěnil ven... :-) Děkuju moc za sdílení receptu.

  • Máťa | 8. 2. 2017 20:49

    Skvělý :-)) a je to síla :-D

  • Týna | 10. 11. 2016 14:24

    Je zajímavé, že se vařením neztratí ostrost zázvoru a i po usušení je docela hodně aromatický, takže děti ho nechtějí, ale nám chutná. Uzobáváme a doufáme, že si nás chřipka všude přítomná nevšimne :)))))

  • Marta | 7. 11. 2016 20:11

    Prosím můžu dát sušit do sušičky ??

  • bubak | 1. 2. 2016 20:13

    je to skvely, imponuje mi ta lehka stiplavost a sirup je uplne nejvic mnamozni :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-P <:-) <:-) <3 :-)) :-D

  • dodo | 11. 12. 2014 10:44

    jo

  • Michal | 11. 12. 2014 10:41

    Tak se o svůj recept poděl :-\

  • Ost | 4. 11. 2014 09:40

    Přijde mě, že u tohohle receptu se dlouhým varem, v tomto případě 60 minut, všechno co je cenné vytrácí, mám recept, který sice trvá týden, než je zázvor hotový, ale vaří se celkem pouze 15 minut, kandování trvá 8 dní, ale je z něj výborný sirup a kandovaný zázvor neztrácí na vitamínech. ;-)

  • Luďka | 7. 11. 2013 20:23

    Já kandovaný zázvor přikusuji ke kávě a je to skutečně povzbuzující a hlavně výborné na dýchací cesty a dutiny zvláště v zimě to musí být velice léčivé.

  • Simona | 16. 1. 2013 16:43

    Věřím že léčivý je, po třech dnech jsem zas jak rybička. Teď ho pravidelně podávám příteli, který si bacila schoval k sobě do krku :-D .

  • Máčková | 6. 12. 2012 15:11

    Na mě je hodně pikantní,ale manžel ho cucá s chutí.Já měla už podruhé chřipku a jeho se ani netknula,tak má na něj asi dobré účinky. :-)

  • Družba Bohuslav | 16. 3. 2012 19:09

    Dělali jsme dle receptu, je dobrý avšak zázvor i po usušení je dost tvrdý......

  • Dušana | 23. 2. 2012 07:50

    Už dvakrát jsem ho dělala, máme ho v mističce a ujídáme. Má grády, ale nachlazení se nám zatím vyhýbá. Zbylý nálev je ještě lepší :-* , přidávám ho do černého čaje s citronem.

  • Bartáková Monika | 23. 1. 2012 11:59

    Zázvor v cukru dělala už moje babi, říkala, že je to všelék. Mě tenkrát moc nechutnal, dneska si ráda zobnu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Vaření Vegetariáni Vánoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Moučkový cukr Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s lososem

Zeleninový salát s lososem

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

160
Dýňová tortila
Dýňová tortila
136
Máslové řízky
Máslové řízky
133
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
102
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87):  Kdo jsou mecenáši pohřbu?

Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87): Kdo jsou mecenáši pohřbu?

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jogurt
Domácí jogurt
Domácí kachní paštika
Domácí kachní paštika
Domácí kečup
Domácí kečup
Domácí koblížky od babičky
Domácí koblížky od babičky
Domácí kokosové mléko
Domácí kokosové mléko
  • Recepty.cz
  • Domácí kandovaný zázvor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact