• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí jogurt II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí jogurt II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí jogurt II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno

Nebyly přidány žádné ingredience.

Postup přípravy receptu

1
Do čerstvého mléka zamícháme kondenzované mléko,a směs zahřejeme na 80 °C. Počkáme 10 min. a ochladíme ve vodní lázni na teplotu cca 35-40 °C. Po ochlazení zamícháme kelímek přírodního jogurtu. Směs rozkvedláme nebo vezmeme tyčový mixer.
2
Na dno Tvist-Off skleniček dáme domácí kompot nebo může být i syrové ovoce, a pomalu (aby se nezvířily kousky kompotu a nebo syrového ovoce) zalejeme zhotovenou směsí mléka. Dáme temperovat na 12 hod. buď do jogurtovače a nebo někam na teplé místo. Já jsem používal v minulosti Wawky (plynová kamna), kde jsem vyzkoušel, že na vrchním krycím plechu při nastavení termostatu na 20 °C je ve skleničce právě těch potřebných 30-35 °C.
3
Vezmi teploměr. Pozor teplota nesmí být větší, 40 °C je již kritická teplota a jogurtové bakterie odumírají. Při nižší teplotě je jogurt zase řidký. Skleničky se samozřejmě zašroubují víčkem a utáhnou. Ovoce se tam samozřejmě nemusí dávat, pokud chcete jogurt bílý.
4
Specialita: kompot slejeme a štávu zahustíme malým množstvím škrobu, (Solamyl, Maizena) do hustoty medu povařením. Ovoce nakrájíme na malé kousky a smícháme se zahuštěnou štávou. Směs dáme na dno skleniček a postupujeme dále jak shora psáno.
5
Jogurt je obzvlášt pevný a tuhý, mírně nakyslé chuti. Když přidáme trochu cukru (lžička, na skleničku velikosti od majonézy) tak se kyselost zvětší, neboť jogurtové bakterie vyrobí z cukru více kyseliny mléčné.
6
Poznámka: Příslušný počet skleniček Tvist-Off
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí jogurt

Domácí jogurt

Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem

Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem

Jogurt jednoduše

Jogurt jednoduše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sebua | 7. 2. 2014 20:35

    Jasně, protože mléko se nemá vařit, ale jen zahřát, nejdříve na cca 80 stupňů, pak ochladit na cca 40 (není třeba teplomněr, stačí vyzkoušet prstem - když je ještě hodně teplý, ale už mě nepálí, má těch cca 40) A pak se musí několik hodin držet v teple! Jinak se ty správné bakterie nenamnoží, ale pochcípou.

  • Tomáš | 20. 2. 2011 10:15

    Dobrá rada, já jogurt dělal, že jsem převařil litr mléka, schladil a dal lžíci Holandie, pak jsem to odložil do chladné místnosti a musel čekat 4dny, aby to vůbec začalo houstnoust... a nakonec to bylo tak slizské, že z toho pomalu vylejzali žáby. :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Pro děti Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu:
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Churros

Churros

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

226
Máslové řízky
Máslové řízky
218
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
204
Dýňová tortila
Dýňová tortila
157
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
70
Sýrové muffiny se slaninou a pažitkou
Sýrové muffiny se…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Podruhé těhotná modelka Holíková:  Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

Podruhé těhotná modelka Holíková: Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Domácí jogurt II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact