• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí jitrnice
Napište svůj komentář k receptu

Domácí jitrnice

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: 125 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
6fotografií
Nahrát fotku
 

Domácí jitrnice jsou klasickou pochoutkou, která nesměla chybět na žádné zabijačce. Různé druhy vepřového masa, žemle, česnek a voňavé koření dohromady utvoří směs, na níž si pochutná každý labužník.

Suroviny

15 porce
    • 1
      kg vepřové maso bok
    • 350
      g vepřové maso lalok
    • 500
      g vepřová plec
    • 500
      g žemle tvrdší
    • 500
      ml vepřový vývar
    • 350
      g vepřová játra
    • 90
      g sůl
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžíce nové koření mleté
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 45
      g česnek utřený
    • vepřové kůže střívka na dokončení

Postup přípravy receptu

1
Připravte si 2 velké hrnce. Vepřový bok a lalok uvařte doměkka, zvlášť uvařte doměkka i plíce, asi 1 hodinu. Žemle nakrájejte na drobné kostičky, nasypte je do mísy a zalijte polovinou horkého vývaru.

RADA: Recept na domácí tlačenku!

2
Vařené plíce umelte v masovém strojku, syrová játra umelte nadvakrát, aby byla opravdu jemná. Obojí přidejte k žemli, přisypte sůl, koření i česnek rozmíchaný ve zbytku vývaru a vše dobře promíchejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Vychladlý vařený vepřový bok vykostíte, odstraňte chrupavky a společně s lalokem rozsekejte na velmi drobné kousky velikosti asi 5 x 5 mm. Maso přimíchejte ke směsi a důkladně propracujte. Získáte prejt.
4
Prejtem naplňte dobře vymytá tenká střeva. Použijte narážečku nebo nástavec na robot na plnění klobás. Zašpejlujte a vařte ve velkém hrnci plném vody těsně pod bodem varu asi 15 minut. Hotové jitrnice vyrovnejte na dřevěný vál a nechte vychladnout.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Kroupová jelita

Kroupová jelita

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Nové koření mleté Pepř mletý Sůl Vepřová játra Vepřová plec Vepřové kůže Vepřové maso Vepřový vývar Zázvor - mletý Žemle

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Cottage pomazánka s tuňákem
Cottage pomazánka s…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Felix Slováček: Velký narozeninový útěk!

Felix Slováček: Velký narozeninový útěk!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jahodová zmrzlina
Domácí jahodová zmrzlina
Domácí jahodový pribináček
Domácí jahodový pribináček
Domácí jogurt
Domácí jogurt
Domácí kachní paštika
Domácí kachní paštika
Domácí kandovaný zázvor
Domácí kandovaný zázvor
  • Recepty.cz
  • Domácí jitrnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact