• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Domácí huspenina
Napište svůj komentář k receptu

Domácí huspenina

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 171
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí huspenina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • maso 1 a 1/2 kg libovější z vepřové hlavy i s kůží
    • 250
      g vepřové kůže z bůčku nebo jiné části
    • 1
      kg vepřové maso nožičky
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 10
      ks pepř celý
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce sterilovaný hrášek
    • ocet
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl, kuličky pepře a bobkový list. Na počátku varu sebereme vzniklou pěnu, hrnec uzavřeme a hodinu vaříme velmi mírným varem. Ke konci varu přidáme mrkev a druhou cibuli.
2
Maso i nožičky vyjmeme, vykostíme, kůží dáme stranou a maso nakrájíme na kostičky. Kůže umeleme na masovém strojku. Cibuli a mrkev nasekáme nadrobno a promícháme s masem a kůží, přidáme hrášek, ochutíme pepřem, utřeným česnekem, octem a podle chuti i špetkou cukru. Opět dobře promícháme, případně ještě dochutíme, nalijeme do pekáčku, asi 2 minuty povaříme a necháme vychladnout nebo nalijeme do mísy či jiné formy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Domácí nugát

Domácí nugát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • poslt josef | 26. 11. 2011 12:10

    s čenekem v sulcu nemám dobré zkušenosti a stím ukládáním je lépe ho dát do sklenice a lehce zavařit.Z mrazáku mi moc nejel.

  • Václav Froněk | 6. 5. 2011 09:47

    Stále nejsem přesvědčen o použití česneku do sulcu. Já dělám podle Budějckého receptu a tatínek mi vždy tvrdil že česnek pouze do tlačenky. Zmiňuji se protože právě dělám cca 6-7 litrů sulcu ale s česnekem si netroufám. Raději to nechám jak to je. Ale nezavrhuji jinou chuť, když to neznám. Václav

  • recepty73
    recepty73 | 6. 11. 2010 16:23

    Huspeninu(sulc) se zeleninou jsem již dělal,ale vrátil jsem se k ,,našemu,, osvědčenému,čistě masovému s česnekem :-).Né,že by nám nechutnal,je výborný,ale přijde mi,že s octem a cibulí je ,,čistý,, zkrátka lepší:-).

  • petra | 1. 7. 2007 14:36

    hmm mnamka

  • Šárka | 9. 3. 2007 17:15

    Huspeninu,neboli sulc mrazíme běžně a po rozmrazení při pokojové teplotě je stejné konzistence, jako čerstvě připravený.Sulc děláme o zabijačce takže žádnou želatinu přidávat nemusíme je krásně tuhý,jak jsem již psala i po rozmrazení.

  • Václav FRONĚK | 10. 11. 2006 14:31

    Děláme jako autor "Alik"a máme sulcu -huspeniny asi 4 - 5 litů , a většinu rozdáme v rodině.Rádo vyschne a i dokáže plesnivět po delší době.Mrazitse nedá-to by se strhal.Je možné ho zavařit ještě horký,co sklenice snese.

  • karel3 | 20. 8. 2006 09:20

    přidávám krájenou kysanou okurku a vařené vajíčko. Koření doplňuji zázvorem

  • Jirka | 4. 1. 2006 20:57

    doporučuji předem maso naložit do vody se solí bobkovým listem a novým kořením tak na dva až tři dny uložit do chladu a tmy aby maso natáhlo sůl a aroma z koření.

  • Alik | 20. 5. 2005 13:39

    Je to moc dobroučký a není to složité dělám to z jednoho kolena a dvou nožiček a úplně stačí. Doporučuji díky za recept

  • Alena | 27. 4. 2005 09:17

    Máte pravdu je to vynikající recept občas dělám je to vynikající recept.

  • Jarmila Lechnerová | 22. 10. 2004 17:18

    Tento recept se dá dobře připravit a je výborný. Přidala jsem kořenovou petržel, cibuli a česnek v poslední fázi vaření (cca půl hodiny před vyjmutim masa). Po rozkrájení masa přivést do varu a přidejte rozmíchaný jeden sáček želatiny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Cukr Maso Mrkev Ocet Pepř celý Pepř mletý Sterilovaný hrášek Sůl Vepřové kůže Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Kokosová očka

Kokosová očka

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

25
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
25
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
20
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
18
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
17
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Smrt Jorgy Kotrbové (†78): Exmanžel Žák se spěchal rozloučit

Smrt Jorgy Kotrbové (†78): Exmanžel Žák se spěchal rozloučit

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky bez tuku
Domácí hranolky bez tuku
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb III.
Domácí chléb III.
  • Recepty.cz
  • Domácí huspenina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact