• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí hranolky bez tuku
Napište svůj komentář k receptu

Domácí hranolky bez tuku

autor: Milda68
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí hranolky bez tuku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,20
      kg brambory
    • sůl
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky, mírně je posolím. Peču v troubě při 200 °C asi 40 minut- až se nafouknou a udělá se na nich zlatavá kůrčička.
2
Hranolky musí být uvnitř měkké, ale ne vysušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové rychlořezy bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karkulka1 | 8. 8. 2017 13:38

    Je docela síla, že paní tu napíše recept na domácí hranolky a někdo to tu okomentuje, že takto dělá kupované... Naučte se číst, dámy. Jinak super recept, moc děkuji :)

  • Lilly | 6. 3. 2016 08:51

    Pro ty, kterým se hranolky nepovedly: Zřejmě jste použili špatný druh brambor. Doporučuje se typ C.

  • Anonymka | 20. 6. 2015 14:15

    Hranolky se mi vubec nepovedly. Ne vim proc vse jsem delala podle navodu. Byl to rozblencany hnus. :'(

  • Nika | 24. 10. 2014 17:01

    Sypu na ne trochu koreni na americke brambory a cela rodina se jich nemuze nabazit :-)

  • Mirka | 5. 8. 2014 06:56

    Výborné.. Použila jsem nové brambory, krájela jsem je ručně na tenčí hranolky a povedly se náramně, jen toho bylo nějak málo, příště přidám třetí plech ... :)

  • alviola | 28. 4. 2014 20:30

    Tak já jsem asi úplný antitalent, ale moje hranolky byly po 30 min v troubě "rozblemcané", prostě rozpadající se mokrá hmota :-( A to jsem je po propláchnutí ještě osučila kuchyňkými utěrkami.

  • Martina | 5. 2. 2014 13:41

    pokud děláte kupované hranolky, jsou již předsmažené, takže bez tuku nejsou.

  • Zůza | 18. 1. 2014 20:01

    Doporučuji ještě před pečením 2 minuty spařit ve vroucí vodě

  • Tessyna | 19. 10. 2013 19:27

    Dneska sem to poprve zkousela protoze mi nevysli kupovane hranolky tak jsen hledala nahradu a tyhle jsou lepsi nez kupovane.. bomba.. :-)

  • Rasťo | 24. 9. 2013 12:15

    takto maju vyzerať hranolky. dakujem za recept :-[ :-[ :-[

  • Barunka7371
    Barunka7371 | 11. 8. 2013 19:01

    hranolky se mi lepily k papíru :( ale i přes to byly výborné! :)

  • Mike | 7. 7. 2013 19:28

    Taky hranolky takhle dělám a jsou výborné. Nechápu proč je lidi do sebe cpou nasáklé tukem, je to šíleně nezdravé a chuti to nějak výrazně nepřidá.

  • kinkin | 24. 11. 2012 12:13

    ... doporučujem" nepokvapkať olejom ale pred každým spolknutím hranolkov, spolknúť pol deci slivovice...

  • zuzka | 22. 11. 2012 19:27

    fantastícké :) <3

  • Jay | 12. 9. 2012 12:34

    Doufám že se mi nic nestane když tam nedám papír ;-)

  • Miri | 11. 9. 2012 23:33

    ..ja take a jsou opravdu dobre. Daji se i pred pecenim hodit na 2 min.do vorouci vody. Jen prejit varem a pak osusit..ale je to zdlouhave. Jinak ;-) doporucuji dalsi dobrotu pro ty, co nemohou tuk..omyte brambory (neloupat jen vykrajet pripadne klicky) nakrajet na mensi mesicky, posypat troskou houboveho koreni-smes a pect zhruba 25 min, 200st. v horkovzdusne troube. Jsou super, staci pak k nim jen trochu kysane smetany (s cesnekem a cerstvymi bylinkmai). A jako priloha samozrejme take. Kdo muze trochu tuku, staci malinko posprejovat kvalitnim olejem, treba z hroznovych semen, snese vysoke teploty.

  • lemjičky | 26. 5. 2012 14:14

    pchýjemně ochochelé, cherné jako boty :-!

  • :-) | 4. 3. 2012 11:26

    Akorát,jak tady píšete,že děláte kupované,tak ty jsou již předsmažené tzn. že obsahují stejně tuku jako když je uděláte ve fritéze :-(

  • Týnka | 29. 2. 2012 16:24

    Výborný :-)

  • Nikola | 7. 2. 2012 19:58

    Mohou, ale pak už nebudou bez tuku :) .. Já to do teďka dělávala jen na pánvi s olejem , ale domácí.. Ale ty jsou s tukem :-)

  • Lukáš | 23. 11. 2011 09:14

    naučte se číst BEZ TUKU ! :-P

  • Klára | 12. 11. 2011 09:50

    Vždyť přece hranolky se neluhují.!! :-D :-)

  • Milda 68 | 10. 10. 2011 14:45

    Autor receptu: Hranolky se musí vyhluhovat ve studené vodě (v horké by se mírně předvařily a to není žádoucí)! Tento recept je vhodný pro ty, kteří chtějí zhubnout, mají špatnou slinivku, cukrovku nebo jiné zdravotní obtíže. Kupované hranolky jsou již předsmažené a tudíž nasáklé olejem!

  • dalimil | 26. 9. 2011 10:02

    louhovat ve studené nebo horké vodě ?

  • Anonymous | 8. 3. 2011 06:38

    jsou fantasticke dle receptu. peceno pul hodinky horkovzdusne a pak s grilem

  • Tereza Horáková | 23. 1. 2011 15:29

    chci se zeptat můžou se místo pečení smažit akorát že by byly s tukem? :-\

  • Tereza Kalkusová | 14. 9. 2010 11:24

    Takhle děláme hranolky už dlouho a jsou lepší.

  • Jana Pátková | 25. 6. 2010 11:50

    Ano, dělám i tak kupované, jak píše p.Klára, jen na plech nasypat-za chvíli "prohrkat" a jsou za 20 min. křupavé a bez tuku, jen se musí potom přisolit!

  • Michaela Páleníčková | 23. 6. 2010 20:14

    Super!!! Musím dát za 1! Opravdu chutnají skvěle, pro mě snad lepší než ty kupované!

  • Květa Štěpánková | 16. 3. 2010 21:07

    dělám tak kupované mrazené, není třeba kapat tukem, dám na plech ,zmrazené nebo i nechám mírně rozmrazit, zapnu elektrickou troubu na 250 a nechám asi 25- 30 minut, občas prohrkám na plechu a pak mírně osolím

  • Klára Keselyova | 16. 3. 2010 11:03

    Včera večer som robila hranolky na tento spôsob, ale z kupovaných mrazených a musím povedať, že sú vynikajúce, lepšie ako zfritézy. Trochu som ich pokvapkala olejom, dala do rozpálenej trúby a za desať minut boli hotové, dávam 1

  • Marsí *** | 2. 12. 2008 23:07

    takto dělám hranolky i kupované...

  • Leoš Roitter | 26. 11. 2008 18:12

    Vynikající!Ani jsme nepoznali že jsou bez tuku!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Hranolky
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pečící papír Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Indiánci

Indiánci

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

148
Dýňová tortila
Dýňová tortila
117
Máslové řízky
Máslové řízky
113
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
39
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
39
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Domací houstičky
Domací houstičky
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí huspenina
Domácí huspenina
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
  • Recepty.cz
  • Domácí hranolky bez tuku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact