• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí houstičky s kozím sýrem a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Domácí houstičky s kozím sýrem a tvarohem

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí houstičky s kozím sýrem a tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 25
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g pšeničná chlebová mouka
    • 20
      g droždí
    • 280
      ml mléko
  • Kozí sýr
    • 2
      lžička smetanový sýr kultura
    • 3
      l mléko kozí
  • tvaroh
    • 3
      l mléko kravské
    • 2
      lžička smetana kultura

Postup přípravy receptu

1
Připravíme klasicky kvásek, pak přidáme ostatní ingredience. Necháme 45 minut kynout, poté z těsta umotáme houstičky, potřeme je vodou a pečeme dozlatova.
2
**KOZÍ SÝR:**
3
Mléko zahřejeme na 74 °C a necháme zchladnout na 30 °C. Přidáme 2 lžičky smetanové kultury a řádně promícháme. Necháme stát asi 30 minut. Poté při teplotě 30 °C přidáme 2 lžičky syřidlového preparátu a důkladně promícháme. Necháme stát 2 až 3 hodiny v pokojové teplotě.
4
Po 3 hodinách pomocí naběračky naplníme výrobník (plastová krabička o objemu 3 litry s otvory o průměru asi 1 mm ve vzdálenosti asi 2,5 až 3 cm). Necháme do hrnce na podložce odkapávat 2 dny, po 12 hodinách výrobník otáčíme. Hotový sýr osolíme a můžeme do něj přidat další ingredience. Např. česnek nebo mletou papriku.
5
**TVAROH:**
6
Mléko zahřejeme na 74 °C a zchladíme na 23 až 25 °C. Přidáme 2 lžičky smetanové kultury, řádně promícháme, přidáme půl lžičky syřidlového preparátu a opět řádně promícháme. Mléko necháme přikryté srážet při pokojové teplotě asi 24 hodin.
7
Sraženinu přemístíme do plátěného pytlíku, svážeme a necháme odkapávat. Doba odkapávání se přizpůsobuje podle toho, jak hustý tvaroh požadujeme. Tvaroh ochutíme solí a přidáme pažitku
8
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-housticky-s-domacim-kozim-syrem-tvarohem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domací houstičky

Domací houstičky

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Chléb & placky
Chuťovky Ostatní Ze sýra Domácí pekárny Pečiva Říjen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Pšeničná chlebová mouka Smetana Smetanový sýr Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Řecký gyros

Řecký gyros

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
37
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
27
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
26
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Domácí houstičky s kozím sýrem a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact