• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí Frapee
Napište svůj komentář k receptu

Domácí Frapee

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí Frapee
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení čokoláda
    • kakao
    • 1
      l mléko polotučné
    • 5
      kostka led

Postup přípravy receptu

1
Do nádoby vysypeme čokoládu a zalijeme mlékem. Přidáme namixovaný led a vše nejlépe mixérem promícháme. Mícháme, dokud se neobjeví bublinky. Po dokončení dáme do sklenice (bez víčka) a dáme do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Domácí nugát

Domácí nugát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mia | 11. 2. 2008 10:11

    frapé je úžasné osvěžení v létě.mě k tomu stačí ponorný mixer se šlehacím kroužkem,2 lžičky instantní kávy,3/4 kávového hrníčku ledové vody a vyšlehat,je to jak šlehačka.naleji do vysoké sklínky, doleju ledovým mlékem, naházím kostky ledua vršek pěny popráším skořicí a svěžíme:-)

  • Di | 8. 2. 2008 15:55

    ... nebo likéru Amaretto.

  • Anonym | 8. 2. 2008 11:15

    Martine,zkuste přidat trošku rumu.:-))PS

  • Martin Hyka | 7. 2. 2008 20:18

    Já dávám do 0,5l šejkru 3dl vody, 5-6 ks ledových kostek, 3 lžičky instantní kávy (Jacobs - moca pres), 3 lžičky cukru, doleju mlékem a třepu dokud se led nerozpustí. Půllitr si dávám dopředu nachladit do mrazáku a je to super. V létě jiný kafe nepiju a ani návštěva co k nám příjde jinou nechce.

  • Anonym | 7. 2. 2008 08:57

    :-)))).Já taky viděla supr šejkr a v tuzemsku - pet flaška :-)))PS

  • Di | 7. 2. 2008 08:08

    Slovo frapé znamená třepat - alespoň tak to říkají v mém oblíbeném TV Paprika. Postup na výrobu frapé se často uvádí tak, jak popisuješ Terezko: kafe, led, mléko a případně cukr se dát do netekoucí flašky a třepe se - prý tak dlouho, až přestane led chrastit. Zkusila jsem to a jde to, stejně to jde také v mixéru. V létě to je báječná varianta, když máte chuť na kávu a nechcete pít nic teplého.

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 14:31

    Di, my sme pili pred rokmi bulharské frapé, bola to našľahaná studená káva, ale to nie je podstatné. Čumeli sme na "šejkr", v ktorom nám to frapé robili : 7- decilitrová fľaša na zaváranie so šrubovacím viečkom:))) Ale frapé bolo super :)))

  • Di | 5. 2. 2008 16:30

    Řecké frapé, jak Gábino píšete, je opravdu studená našlehaná káva. V Itálii ho však neznají a pod názvem frapé tam dostanete mléčný koktejl s různými příchutěmi.

  • Gábina H | 5. 2. 2008 14:47

    Spíš než frapé bych to nazvala ledovou čokoládou. Frapé se připravuje z instantní kávy, cukru a vody, popř. mléka + led.

  • vaclav klaus | 4. 2. 2008 18:52

    Bylo to docela dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Studené Červen Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Kakao Led Mléko polotučné
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

109
Dýňová tortila
Dýňová tortila
78
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
76
Restovaná zelenina se sýrem halloumi
Restovaná zelenina se…
75
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
64
Klasický burger
Klasický burger

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Proč Vémolovu Lelu museli operovat: Krvácení! 2,5 měsíce po porodu…

Proč Vémolovu Lelu museli operovat: Krvácení! 2,5 měsíce po porodu…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

  • Recepty.cz
  • Domácí Frapee
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact