• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí fernet
Napište svůj komentář k receptu

Domácí fernet

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí fernet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce jalovec
    • 150
      g máta
    • 8
      g zeměžluč
    • 100
      g dubová kůra
    • 50
      g řepík lékařský
    • 250
      g pelyněk
    • 250
      g třezalka
    • 50
      g kopřiva
    • 50
      g puškvorec
    • 10
      l vínovice
    • 500
      g cukr Upáleného

Postup přípravy receptu

1
Všechny bylinky POZOR VELMI OPATRNĚ VÁŽIT S MAX. PŘESNOSTÍ zalijeme vinovicí a necháme 14 dní neležet, poté přibarvíme odpáleným cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Domácí nugát

Domácí nugát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bart | 23. 11. 2015 23:57

    Vínovice se pálí všude kde mají naprd víno :-)

  • tritrek | 11. 7. 2012 10:12

    A ktore casti bylin sa pouzivaju? Listy? Kvety? Koren? Lebo z vacsiny tychto sa pouziva viacero casti s roznymi ucinkami a chutami...

  • milan | 10. 10. 2011 10:29

    není těch bylin trochu moc?Je jich tam přes 900g

  • Zewa | 12. 6. 2011 13:06

    vinovica sa pali aj na Slovensku...vsade tam kde sa pestuje vino....vola sa bud vinovica, alebo aj terkelica... je z hroznovych supiek ktore ostanu po lisovani hroznoveho mustu...supky sa kvasia a kvas sa potom pali v palenici podobne ako ine ovocne kvasy... upaleny cukor je karamel - na cistu panvicu nasypeme cukor krystal a zahrievanim rozpustime na hnedu sklovitu hmotu....po roztaveni prelejeme do studenej vody, aby sa rychlo ochladil a stvrdol, potom nalameme alebo drvime v mikrotenovom vrecku na mensie kusy a pouzivame na ochutenie ..

  • Radka Hudská | 19. 11. 2007 15:12

    Upálený cukr- karamel, místo vínovice lze použít vodka nebo jakýkoli málo aromatický destilát. Vínovici pálí na moravě.

  • František Brusák | 12. 11. 2007 06:16

    ....a já recept na tu vinovici,a nebo kde ji nsehnat.

  • Anonym | 9. 11. 2007 10:38

    a návod na upálený cukr by nebyl?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dubová kůra Jalovec Kopřiva Máta Pelyněk Puškvorec Řepík lékařský Třezalka Vínovice Zeměžluč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

59
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
43
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
40
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
36
Těstoviny (nejen) s tuňákem
Těstoviny (nejen) s…
28
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Tomáš Klus se vybarvil: Nepříjemná srážka na pódiu!

Tomáš Klus se vybarvil: Nepříjemná srážka na pódiu!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Domácí fernet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact