• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí fernet
Napište svůj komentář k receptu

Domácí fernet

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí fernet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce jalovec
    • 150
      g máta
    • 8
      g zeměžluč
    • 100
      g dubová kůra
    • 50
      g řepík lékařský
    • 250
      g pelyněk
    • 250
      g třezalka
    • 50
      g kopřiva
    • 50
      g puškvorec
    • 10
      l vínovice
    • 500
      g cukr Upáleného

Postup přípravy receptu

1
Všechny bylinky POZOR VELMI OPATRNĚ VÁŽIT S MAX. PŘESNOSTÍ zalijeme vinovicí a necháme 14 dní neležet, poté přibarvíme odpáleným cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Domácí nugát

Domácí nugát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bart | 23. 11. 2015 23:57

    Vínovice se pálí všude kde mají naprd víno :-)

  • tritrek | 11. 7. 2012 10:12

    A ktore casti bylin sa pouzivaju? Listy? Kvety? Koren? Lebo z vacsiny tychto sa pouziva viacero casti s roznymi ucinkami a chutami...

  • milan | 10. 10. 2011 10:29

    není těch bylin trochu moc?Je jich tam přes 900g

  • Zewa | 12. 6. 2011 13:06

    vinovica sa pali aj na Slovensku...vsade tam kde sa pestuje vino....vola sa bud vinovica, alebo aj terkelica... je z hroznovych supiek ktore ostanu po lisovani hroznoveho mustu...supky sa kvasia a kvas sa potom pali v palenici podobne ako ine ovocne kvasy... upaleny cukor je karamel - na cistu panvicu nasypeme cukor krystal a zahrievanim rozpustime na hnedu sklovitu hmotu....po roztaveni prelejeme do studenej vody, aby sa rychlo ochladil a stvrdol, potom nalameme alebo drvime v mikrotenovom vrecku na mensie kusy a pouzivame na ochutenie ..

  • Radka Hudská | 19. 11. 2007 15:12

    Upálený cukr- karamel, místo vínovice lze použít vodka nebo jakýkoli málo aromatický destilát. Vínovici pálí na moravě.

  • František Brusák | 12. 11. 2007 06:16

    ....a já recept na tu vinovici,a nebo kde ji nsehnat.

  • Anonym | 9. 11. 2007 10:38

    a návod na upálený cukr by nebyl?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dubová kůra Jalovec Kopřiva Máta Pelyněk Puškvorec Řepík lékařský Třezalka Vínovice Zeměžluč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Židovské řízky

Židovské řízky

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Rumové řezy

Rumové řezy

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Americké hovězí

Americké hovězí

Celerový salát s jablkem

Celerový salát s jablkem

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

183
Dýňová tortila
Dýňová tortila
137
Máslové řízky
Máslové řízky
135
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
29
Cuketové placky
Cuketové placky
25
Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Fazolový guláš (nejen) s…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Domácí fernet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact