• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Domácí celozrnný chléb

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí celozrnný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • droždí
    • 2
      voda
    • 0,30
      l pivo
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      lžíce sůl
    • 450
      g hladká mouka
    • 50
      g slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

1
Promícháme vodu, pivo a kvasnice, přidáme trošku mouky a necháme vykynout kvásek. Potom přisypeme všechno ostatní, včetně soli a koření a necháme vykynout. Z těsta uděláme dva bochníčky nebo ho dáme do dvou chlebíčkových forem. Pokud se rozhodneme pro bochníčky, před pečením potřeme slanou vodou a posypeme slunečnicovým nebo sezamovým semínkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250 °C 15 minut, potom zmírníme na 175 °C a pečeme 45 minut.
2
Na dno trouby dejte kastrůlek s vodou, chleba bude vláčnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kvído | 4. 4. 2013 20:06

    To ale vůbec není celozrnný chléb. Jednak žitná chlebová mouka neznamená že je celozrnná, a navíc celozrnným pečivem se podle vyhlášky můžou nazývat výrobky které obsahují min. 80% celozrnné mouky. Takto i lidé utrácí zbytečně peníze v obchodě. Zaplatí za tmavý, nebo žitný rohlík i 8 Kč, a on má výživovou hodnotu jako ten za 1,5 Kč - http://magazin.sluvko.cz/myty-o-celozrnnem-pecivu/

  • Monika82 | 21. 5. 2011 12:51

    Ahoj,prosím tě,jak je to mysleno s tou vodou,to 2 je co,sklenice nebo 2 dcl?

  • Zdeňka Ž | 19. 4. 2009 23:24

    Ať už se chleba jmenuje jakkoliv, je super! připomíná mi dobrý český chléb :)

  • Majka Přidalová | 15. 5. 2007 15:25

    S těstem se výborně pracovalo, část celozrnné pšeničné mouky jsem nahradila moukou grahamovou a vůbec to nevadilo. Ovšem pivní odér je dost výrazný a mladší děti mi jej odmítly jíst, divně jim prý chutná. je pravda, že pivo tam jde cítit poměrně hodně a sladký nátěr se na chleba příliš použít nedá.Ale mě chutná.

  • Anonym | 19. 3. 2007 13:47

    nejak tu postradam tu celozrnou slozku chleba...

  • jaja13 | 4. 2. 2007 10:18

    Prosím, podle čeho se ten chleba jmenuje celozrnný. Žádnou celozrnnou mouku tam nevidím.

  • Anonym | 2. 2. 2007 21:04

    Fantastické, dlouho se snažím upéct opravdu dobrý celozrnný chléb a tohle je fakt super recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Pivo Slunečnicová semínka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

392
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
71
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
69
Tajemná brambora
Tajemná brambora
67
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
48
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact