• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnné pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Domácí celozrnné pečivo

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí celozrnné pečivo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 300
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce lněná semínka nahrubo pomletá
    • 3
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce sezam
    • 3
      lžíce ovesné vločky
    • vlažná voda na zadělání

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mouky, v důlku necháme vzejít kvásek a pak přidáme ostatní ingredience, těsto řádně propracujeme a na teplém místě necháme hodinu kynout.
2
Připravíme dva plechy vyložené pečícím papírem a pak už jen lžící nabíráme těsto a tvarujeme bochánky. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak už je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C a ke konci pečení teplotu stáhneme na 150 °C.
3
Nejlepší je jíst tohle pečivo dokud je čerstvě upečené. Druhý den je též dobré, ale už je na něm znát, že jsou v něm kvasnice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Geri | 22. 5. 2016 12:17

    Ano, také mě velmi vadí udávaný název celozrnné. Je to klamání jak z Lidlu :-)

  • Vít Rýznar | 17. 11. 2015 21:02

    A nevadí Vám tak náhodou, že to není celozrnné pečivo? Celozrnné pečivo je taskové, ve kterém je použito více než 80% celozrnných mouk. Vy jich máte jen 40%. Změňte si laskavě název prosím .... :-P

  • Otrok | 10. 4. 2014 19:53

    Dobrý nápad jen jsem to trochu doladil - Místo pšenice jsem dal žitnou celozrnnou mouku, 5 lžic oleje,lžíci octa to srazí ty kvasnice,lžíci kmínu,vody polovinu objemu mouky ,vločky jsem vynechal. Rozděleno na 9 kousků aby se to vešlo na jeden plech se to peklo při 220 stupních 30 minut .

  • Bert | 11. 6. 2013 20:05

    Uz se to pece, mnam mnam. :-| .

  • Vlaďka Dary | 17. 2. 2008 21:39

    Vodu dávám do půllitrovém hrnku a přilévám podle potřeby...Sušené droždí použít můžete,množství odhaduju na cca 10g.

  • Jana Maňásková | 14. 2. 2008 12:14

    Zdá se, že to může být dobrý recept. Chybí mě ale množství vody - aspoň orieantačně. A ještě jeden dotaz, můžu použít i sušené droždí, když ano, tak kolik? Ráda bych ho vyzkoušela. Předem děkuji Jana.

  • Vlaďka D. | 24. 1. 2008 14:57

    ...asi 25 minut

  • Radka | 20. 1. 2008 14:15

    Jak dlouho peceme???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Hladká mouka Lněná semínka Ovesné vločky Rostlinný olej Sezam Slunečnicová semínka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

54
Slané palačinky
Slané palačinky
36
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené…
26
Pečená brokolice se zázvorem
Pečená brokolice se…
17
Slané palačinky
Slané palačinky
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Hana Gregorová vyhlíží Vánoce: Kýčovitá výzdoba a peče jako o život!

Hana Gregorová vyhlíží Vánoce: Kýčovitá výzdoba a peče jako o život!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnné pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact