• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnné pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Domácí celozrnné pečivo

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí celozrnné pečivo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 300
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce lněná semínka nahrubo pomletá
    • 3
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce sezam
    • 3
      lžíce ovesné vločky
    • vlažná voda na zadělání

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mouky, v důlku necháme vzejít kvásek a pak přidáme ostatní ingredience, těsto řádně propracujeme a na teplém místě necháme hodinu kynout.
2
Připravíme dva plechy vyložené pečícím papírem a pak už jen lžící nabíráme těsto a tvarujeme bochánky. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak už je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C a ke konci pečení teplotu stáhneme na 150 °C.
3
Nejlepší je jíst tohle pečivo dokud je čerstvě upečené. Druhý den je též dobré, ale už je na něm znát, že jsou v něm kvasnice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Geri | 22. 5. 2016 12:17

    Ano, také mě velmi vadí udávaný název celozrnné. Je to klamání jak z Lidlu :-)

  • Vít Rýznar | 17. 11. 2015 21:02

    A nevadí Vám tak náhodou, že to není celozrnné pečivo? Celozrnné pečivo je taskové, ve kterém je použito více než 80% celozrnných mouk. Vy jich máte jen 40%. Změňte si laskavě název prosím .... :-P

  • Otrok | 10. 4. 2014 19:53

    Dobrý nápad jen jsem to trochu doladil - Místo pšenice jsem dal žitnou celozrnnou mouku, 5 lžic oleje,lžíci octa to srazí ty kvasnice,lžíci kmínu,vody polovinu objemu mouky ,vločky jsem vynechal. Rozděleno na 9 kousků aby se to vešlo na jeden plech se to peklo při 220 stupních 30 minut .

  • Bert | 11. 6. 2013 20:05

    Uz se to pece, mnam mnam. :-| .

  • Vlaďka Dary | 17. 2. 2008 21:39

    Vodu dávám do půllitrovém hrnku a přilévám podle potřeby...Sušené droždí použít můžete,množství odhaduju na cca 10g.

  • Jana Maňásková | 14. 2. 2008 12:14

    Zdá se, že to může být dobrý recept. Chybí mě ale množství vody - aspoň orieantačně. A ještě jeden dotaz, můžu použít i sušené droždí, když ano, tak kolik? Ráda bych ho vyzkoušela. Předem děkuji Jana.

  • Vlaďka D. | 24. 1. 2008 14:57

    ...asi 25 minut

  • Radka | 20. 1. 2008 14:15

    Jak dlouho peceme???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Hladká mouka Lněná semínka Ovesné vločky Rostlinný olej Sezam Slunečnicová semínka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

240
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
50
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
32
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Králičí hřbet v hořčičné…
27
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnné pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact