• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dolma
Napište svůj komentář k receptu

Dolma

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dolma
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce červená paprika
    • 8
      ks paprika - bílá
    • petrželová nať
    • vegeta
    • rýže půl sklenice

Postup přípravy receptu

1
Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme červenou paprikou a přídáme mleté maso. Když je maso hotové, přidáme rýži a ještě asi půl min. smažíme. Mezitím vyčistíme papriky - sejmeme vršky a vydlabeme vnitřky.
2
Papriky naplníme připravenou směsí a klademe na pekáč. Poté vše zalijeme vodou tak, aby byly papriky na půl ponořené ve vodě. Pečeme v troubě na 180 °C asi 1-1,5 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Jarpag dolma - masem plněné vinné…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michala | 10. 10. 2011 13:54

    to je pravdA i lilek se plni proste vse co mate doma za zeleninu :D ;-)

  • Marketa | 16. 8. 2011 08:48

    Taky se musim autorky zastat. Ziju v Turecku a je to opravdu tak. Dolma je jakakoliv plnena zelenina. At uz je to paprika, rajce, nebo vinne listy. Pohov, pratele :-)

  • Sahrazad | 11. 5. 2007 12:09

    Musím se zastat autorky receptu dolma se v ázerbájdžánské i turecké kuchyni nazývá v podstatě všechna zelenina co se plní - vinné listy jsou nejrozšířenější, ale také papriky, rajčata, baklažány, zelné listy, jablka, houby atd. Jen bych poopravila název na dolma z paprik.

  • Gábina | 21. 11. 2006 11:52

    Anonyme, to je listí hroznového vína

  • Anonym | 20. 11. 2006 22:24

    Co to je "listí hrozného"? Že by zelí?

  • Lejla Musajeva | 19. 11. 2006 23:09

    to vůbec není dolma. Dolmu připravujeme z listí hrozného. Mleté maso smícháme s nakrajenou cibuli a rýží, přidáme sůl a krajený čerstvý kopr a ještě trochu sušené maty. Pak přípravenou směs klademe malými porcemi do listí hrozného a balíme. Dolmy vyložíme do kastrolu a zalejeme vodou. Vaříme 40 minut. Dolma je od turkického slova "doldurmag", co znamená naplnovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mleté maso Paprika - bílá Petrželová nať Rýže Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Banánové placičky

Banánové placičky

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

191
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
153
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
34
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
18
Kefírová bábovka
Kefírová bábovka
18
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Dolma
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact