• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dolma
Napište svůj komentář k receptu

Dolma

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dolma
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce červená paprika
    • 8
      ks paprika - bílá
    • petrželová nať
    • vegeta
    • rýže půl sklenice

Postup přípravy receptu

1
Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme červenou paprikou a přídáme mleté maso. Když je maso hotové, přidáme rýži a ještě asi půl min. smažíme. Mezitím vyčistíme papriky - sejmeme vršky a vydlabeme vnitřky.
2
Papriky naplníme připravenou směsí a klademe na pekáč. Poté vše zalijeme vodou tak, aby byly papriky na půl ponořené ve vodě. Pečeme v troubě na 180 °C asi 1-1,5 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Jarpag dolma - masem plněné vinné…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michala | 10. 10. 2011 13:54

    to je pravdA i lilek se plni proste vse co mate doma za zeleninu :D ;-)

  • Marketa | 16. 8. 2011 08:48

    Taky se musim autorky zastat. Ziju v Turecku a je to opravdu tak. Dolma je jakakoliv plnena zelenina. At uz je to paprika, rajce, nebo vinne listy. Pohov, pratele :-)

  • Sahrazad | 11. 5. 2007 12:09

    Musím se zastat autorky receptu dolma se v ázerbájdžánské i turecké kuchyni nazývá v podstatě všechna zelenina co se plní - vinné listy jsou nejrozšířenější, ale také papriky, rajčata, baklažány, zelné listy, jablka, houby atd. Jen bych poopravila název na dolma z paprik.

  • Gábina | 21. 11. 2006 11:52

    Anonyme, to je listí hroznového vína

  • Anonym | 20. 11. 2006 22:24

    Co to je "listí hrozného"? Že by zelí?

  • Lejla Musajeva | 19. 11. 2006 23:09

    to vůbec není dolma. Dolmu připravujeme z listí hrozného. Mleté maso smícháme s nakrajenou cibuli a rýží, přidáme sůl a krajený čerstvý kopr a ještě trochu sušené maty. Pak přípravenou směs klademe malými porcemi do listí hrozného a balíme. Dolmy vyložíme do kastrolu a zalejeme vodou. Vaříme 40 minut. Dolma je od turkického slova "doldurmag", co znamená naplnovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mleté maso Paprika - bílá Petrželová nať Rýže Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

17
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
17
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
16
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
15
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
15
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 9.–10. 8. 2025: Kdo by se měl zaměřit na své zdraví a kdo prožije dny plné romantiky?

Horoskop na víkend 9.–10. 8. 2025: Kdo by se měl zaměřit na své zdraví a kdo prožije dny plné romantiky?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Po pohřbu Jiřího Krampola (†87): Tři znesvářené smuteční kary!

Po pohřbu Jiřího Krampola (†87): Tři znesvářené smuteční kary!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Dolma
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact