• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dokonalý sendvič na 100 chutí
Napište svůj komentář k receptu

Dokonalý sendvič na 100 chutí

autor: Dormantor
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dokonalý sendvič na 100 chutí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Sendvič:
    • 4
      ks houska
    • 4
      ks kuřecí maso Bez kostí
    • 4
      plátek salát Iceberg nebo ledového salátu
    • 8
      plátek rajčata
    • omáčka Ďábelská nebo barbecue majonéza
    • tatarská omáčka (Nejlépe Hellmans)
    • 4
      plátek sýr čedar
  • Obal:
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek mléko
    • sůl Podle chuti
  • Koření (recept na 3/4 hrnku):
    • 1
      lžíce rozmarýn
    • 1
      lžíce oregáno
    • 1
      lžíce šalvěj
    • 1
      lžíce zázvor
    • majoránka 1 a 1/2 lžičky
    • tymián 1 a1/2 lžičky
    • 3
      lžíce hnědý cukr
    • 3
      lžíce petrželka Sušená
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      lžička muškátový oříšek Není nutné
    • 1
      lžíce cibulová sůl Cibulová
    • 1
      lžíce česneková sůl
    • 2
      lžíce drůbeží vývar V prášku nebo 4 rozdrcené vývarové kostky
    • 1
      balíček rajčatová polévka Knorr nebo Lipton
  • Ostatní:
    • 4
      hrnek rostlinný olej
    • kukuřičné lupínky Drcené
    • brambůrky (chipsy) (Nejlépe Bohemia paprikové)

Postup přípravy receptu

1
Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření na 250 ml mouky. Skladujeme v dobře uzavřené skleničce.
2
**Příprava masa:** namočíme kuřecí dílky do studené, osolené vody. Dáme do chladničky na 1 hodinu. Vyjmeme, osušíme a posypeme směsí koření a bylinek.
3
**Příprava obalu:** v malé misce smícháme vejce s mlékem. V jiné misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl podle chuti. Vytvoříme strouhanku z brambůrků a kukuřičných lupínků (na 100 g brambůrků připadá 75 g kukuřičných lupínků).
4
**Příprava řízku:** rozehřejeme olej na 200 °C, nejlépe ve fritovacím hrnci. Kousky kuřete namočíme do vejce s mlékem, poté do mouky s kořením, znovu do vejce s mlékem a nakonec do strouhanky. Obalené kousky poskládáme na talíř a necháme je stát 5 min. před smažením. Postupně smažíme kousky kuřete (tak, aby nebyly v oleji namačkané), až po propíchnutí vidličkou z nich vytéká čirá šťáva a na povrchu jsou křupavá a zlatově hnědá. Po vyjmutí z fritovacího hrnce je osušíme na papírovém ubrousku, položeném na kuchyňské mřížce.
5
Příprava sendviče: rozřízneme housky napůl, vložíme do nich kuřecí řízky, na které položíme sýrové plátky. Sýr můžeme předtím vložit do mikrovlnky na 1 min., aby se roztekl. Nyní je třeba dodržet následující pořadí přílohy v sendviči (jmenováno odshora dolů): horní vrstva housky, tatarská majonéza, salát iceberg, rajče (dva plátky do každého sendviče), sýr Cheddar, řízek, barbecue majonéza (nebo ďábelská omáčka), dolní vrstva housky.
6
Můžeme podávat s hranolkami nebo americkými bramborami, nejčastěji samotný sendvič v papírovém ubrousku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Dokonalý seitan (rostlinné maso z…

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka H. | 5. 11. 2008 16:12

    Včera jsem vyzkoušela jen ty řízečky. Obal je opravdu krásně křupavý a pikantní. Já bych ale příště ubrala množství cukru ze směsi koření.

  • katka kajzarova | 1. 11. 2008 20:21

    Vypadá to jak v KFC kuřecí v tortile, ale ochutnám možná chuť bude jiná a zas tak složité to není navíc namíchané koření lze použít i na obyčejné řízky

  • Lenka H. | 31. 10. 2008 10:46

    Jako inspirace na dobře kořeněné smažené kuřecí kousky je to skvělé. A kompletní sendvič jistě bude dokonalý. Jen nevím, jak by se sýr roztavený v mikrovlnce aplikoval na to maso? Jestli budou kousky ještě teplé, sýr se na nich trochu rozpustí i tak...

  • Jarka O. | 31. 10. 2008 09:52

    Mně se to až tak složité nezdá, spíš složitě popsané...když máte koření i vše ostatní připravené předem, bude to ve finále rychlejší a jednodušší než hamburgry, ne? A chuťově asi také lepší, ačkoliv nic proti hamburgrům ;-)

  • Ivana Císařová | 31. 10. 2008 07:21

    Jak dělo nebo jako letadlovej motor. A padne na to kus výplaty.... A pak o tom člověk dělá půl dne.....

  • Simča Sládková | 30. 10. 2008 23:56

    Tedy to je složité jak dělo.....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Chlazení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambůrky (chipsy) Česneková sůl Cibulová sůl Drůbeží vývar Hnědý cukr Houska Kukuřičné lupínky Kuřecí maso Majoránka Mléko Mletá paprika Muškátový oříšek Omáčka Oregáno Pepř mletý Petrželka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rajčata Rajčatová polévka Rostlinný olej Rozmarýn Salát Šalvěj Sůl Sýr Čedar Tatarská omáčka Tymián Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

24
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
20
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
19
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Smrt Jorgy Kotrbové (†78): Exmanžel Žák se spěchal rozloučit

Smrt Jorgy Kotrbové (†78): Exmanžel Žák se spěchal rozloučit

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Dokonalý sendvič na 100 chutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact